Costa nyert, Rockhold a visszavonuláson gondolkodik

Szombaton az MMA font-font királya, Kamaru Usman a UFC 278 főmérkőzésén Leon Edwards ellen védhette meg a UFC váltósúlyú bajnoki címét a Vivint Arénában.

Az ESPN szerint Usman a világranglista első helyén áll váltósúlyban, míg Edwards a 4. helyen. Ők ketten már találkoztak korábban – és Edwards legutóbb 2015 decemberében egyhangú pontozással kikapott. Usman a hatodik alkalommal védheti meg váltósúlyú címét.

Usman 15 mérkőzésből álló győzelmi sorozatban volt, egy győzelemmel elmaradva Anderson Silva rekordjától. A nigériai születésű, Coloradóban edződött bunyós a Tyron Woodley legyőzése óta a UFC váltósúlyú bajnoka. A 35 éves Usman öt sikeres váltósúlyú címvédéssel rendelkezett a mérkőzés előtt. Edwards közel hét éve, zsinórban 10 meccs óta volt veretlen. Az angliai Jamaica szülötte a 2021 májusában, a UFC 263-on Nate Diaz ellen egyhangú pontozással aratott győzelme óta nem küzdött. A 30 éves Edwards 11-2, 1 NC-s mérleggel rendelkezett a UFC-ben.

A társ-főmérkőzésen a korábbi UFC középsúlyú bajnok Luke Rockhold találkozott a korábbi címvédő Paulo Costával. A 37 éves kaliforniai Rockhold 2019 óta nem harcolt és mindössze egy győzelemmel rendelkezett azóta, hogy 2015-ben legyőzte Chris Weidmant a címért. Costa zsinórban két mérkőzést bukott, ebből az egyik egy második menetes TKO vereség a középsúlyú bajnok Israel Adesanya ellen a UFC 253-on 2020 szeptemberében.

Szintén a kártyán szerepelt a korábbi UFC pehelysúlyú bajnok Jose Aldo, aki a feltörekvő Merab Dvalishvili ellen lépett ketrecbe váltósúlyban.

Paulo Costa vs. Luke Rockhold

Paulo Costa és Luke Rockhold nem csak a világ két legjobb középsúlyú bunyósaként, hanem a két olyan középsúlyú bunyósként lépett szombaton a ketrecbe, akiknek a legnagyobb szüksége van a győzelemre. Végül Costa volt az, aki ezt meg is tette.

Costa a szombati UFC 278-on egy kimerítő hárommenetes küzdelem során 30-27-es egyhangú bírói pontozással győzte le Rockholdot. Mindkét középsúlyú teljesen kimerültnek tűnt, különösen Rockhold, aki a menetek között többször is csípőre tette a kezét, és az orrából ömlő vér miatt már korán kénytelen volt a száján keresztül lélegezni. Ez egy nagyon fontos győzelem volt Costa számára, aki 13 egymást követő győzelemmel kezdte a pályafutását, de az Israel Adesanya és Marvin Vettori elleni vereségekből érkezett.

Rockhold, a korábbi UFC- és Strikeforce-bajnok számára úgy tűnt, hogy ez az út vége. A 37 éves harcos szombaton tért vissza három év kihagyás után, és lényegében az Octagonban szinte bejelentette a visszavonulását. Bár valójában nem mondta ki, hogy befejezte, rendkívül érzelmes volt, a ketrecben levette a kesztyűjét, és megerősítően bólintott, amikor a UFC kommentátora, Joe Rogan megemlítette, hogy ez lehet az utolsó meccse.

“Nem tudom tovább csinálni ezt a sz…-t” – mondta Rockhold. “Mindent beleadtam. Kibaszott öreg vagyok.”

Borítókép: Josh Hedges/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ