Óriási fejrúgás! Leon Edwards legyőzi a bajnok Kamaru Usmant!

Szombaton az MMA font-font királya, Kamaru Usman a UFC 278 főmérkőzésén Leon Edwards ellen védhette meg a UFC váltósúlyú bajnoki címét a Vivint Arénában.

Az ESPN szerint Usman a világranglista első helyén áll váltósúlyú, míg Edwards a 4. helyen. Ők ketten már találkoztak korábban – és Edwards legutóbb 2015 decemberében egyhangú pontozással kikapott. Usman a hatodik alkalommal védheti meg váltósúlyú címét.

Usman 15 mérkőzésből álló győzelmi sorozatban volt, egy győzelemmel elmaradva Anderson Silva rekordjától. A nigériai születésű, Coloradóban edződött bunyós a Tyron Woodley legyőzése óta a UFC váltósúlyú bajnoka. A 35 éves Usman öt sikeres váltósúlyú címvédéssel rendelkezett a mérkőzés előtt. Edwards közel hét éve, zsinórban 10 meccs óta volt veretlen. Az angliai Jamaica szülötte a 2021 májusában, a UFC 263-on Nate Diaz ellen egyhangú pontozással aratott győzelme óta nem küzdött. A 30 éves Edwards 11-2, 1 NC-s mérleggel rendelkezett a UFC-ben.

A társ-főmérkőzésen a korábbi UFC középsúlyú bajnok Luke Rockhold találkozott a korábbi címvédő Paulo Costával. A 37 éves kaliforniai Rockhold 2019 óta nem harcolt és mindössze egy győzelemmel rendelkezett azóta, hogy 2015-ben legyőzte Chris Weidmant a címért. Costa zsinórban két mérkőzést bukott, ebből az egyik egy második menetes TKO vereség a középsúlyú bajnok Israel Adesanya ellen a UFC 253-on 2020 szeptemberében.

Szintén a kártyán szerepelt a korábbi UFC pehelysúlyú bajnok Jose Aldo, aki a feltörekvő Merab Dvalishvili ellen lépett ketrecbe váltósúlyban.

Kamaru Usman vs. Leon Edwards

Leon Edwards meglepetésre jobban kezdte a találkozót, az első menetet talán oda is lehetett neki adni. Ezt követően Kamaru Usman uralta a második, harmadik, negyedik és az ötödik menet nagy részét. Annyira megverte Leon Edwardst, hogy Edwards sarka már kissé tanácstalanul állt a dolgokhoz. Usmannak mindössze annyit kellett tennie, hogy az utolsó 56 másodpercben állva marad, hogy megőrizze a UFC váltósúlyú bajnoki címét.

Ekkor Edwards egy olyan rúgást mutatott be, amely egyenesen a szőnyegre küldte Usmant. Új váltósúlyú királyt koronáztak.

Borítókép: Josh Hedges/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ