Covington – Masvidal: Ifj. Növényi Norbi véleményét kértük ki

Több hónapos tárgyalások és feszültségek után Colby Covington és Jorge Masvidal végre véget vet a hosszú rivalizálásnak. Ez a két harcos nyilvánvalóan nem szereti egymást.

A korábbi barátok, most ellenségek, a szombati UFC 272 gáláján csapnak össze egymással a Las Vegas-i T-Mobile Arénában. Masvidal azt mondta, Covington rossz állapotban fogja elhagyni a ketrecet, de Colby is hasonlókat ígér Masvidalnak.

Ennek a mérkőzésnek kapcsán kerestük meg a magyar Bellator harcost, Ifj. Növényi Norbit, aki jelenleg folyamatosan a felépülésén dolgozik.

„Szerintem Covington fog nyerni. Masvidalnak nincs olyan erős álló bunyója, mint Adesanyának vagy Page-nek, hogy akkora különbség legyen köztük. Covingtonnak sokkal jobb a birkózó alapja, erősebb és jobb kardiója is. Ugye Colby elhagyta egykori csapatát, ahol együtt dolgoztak Masvidallal, így az a helyzeti előnye Masvidal csapatának, hogy jól ismeri Covingtont, míg ez fordítva már nem igaz. Az egyik nagyon jó barátom Colbyval edz, és szerintem mióta eljött nem változott annyit a stílusa.”

Egykor annyira jó barátok voltak,hogy Batman és Robin párosként emlegették magukat, hétvégén azonban nem barátságos pofonok fognak elcsattanni. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Norbi szerint ez egy nagy hype, vagy komoly sérelmek.

„Kettőjük kapcsolata szerintem ténylegesen megromlott, az igazságot én sem tudom. Talán Colby ebben az esetben kicsit bunkó volt, azzal, hogy nem fizetett ki egy edzőt, de kicsit olyan, mintha Masvidal féltékeny lett volna rá. Nekem is volt olyan csapattársam, akivel top 10-be voltunk a Bellator ranglistán, és egyikünk se nézett a másikra rossz szemmel, inkább motiváltuk egymást. Ha egyikünk világbajnok, annak örülünk, szóval inkább azt gondolom, hogy itt még volt valami más is Colby oldaláról.”

A két fél nagyon jól ismeri egymást, így nehéz eldönteni, mi dönthet kettőjük csatájában.

„Colby birkózása sorsdöntő lehet a meccsen, de ahogy már előbb említettem Masvidal csapata nagyon jól ismeri őt. Egy év alatt szerintem nem tudott annyit változni a stílusa, mert nem egy olyan csapatba ment, ami gyökeresen az ellentéte lenne az eddigi stílusának.”

Usman mindkettőjüket kétszer is legyőzte. Ez egy visszakapaszkodó meccs lehet számukra. Az viszont nagy kérdés mindenki számára, hogy ki tudná megállítani Usmant?!

„Usmant szerintem a saját divízióban, aki meg tudná szorongatni, az Chimaev. Nem tudom felmérni, hogy Khamzat mennyire jó, mert az eddigi ellenfelei nem voltak olyan magas rangúak. Emellett még Colbyban látom azt a lehetőséget, hogy megverje Usmant, hiszen a két vereségéből ellene egyik sem volt igazán megrázó.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
InterjúkUFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ