Usyk: A család védelme és Ukrajna becsülete fontosabb, mint a bajnoki cím

Oleksandr Usyk hétfőn csatlakozott az ukrajnai területvédelemhez, hogy harcoljon hazája mellett az orosz invázió ellen.

A WBO, a WBA, az IBF és az IBO nehézsúlyú világbajnoka fegyvert fogott a háborúban, csatlakozva barátjához, Vasiliy Lomachenkóhoz és Wladimir és Vitali Klitschkóhoz. A CNN-nek adott szerdai videointerjúban Usyk először beszélt hosszan a jelenlegi helyzetről.

„Kötelességem harcolni, megvédeni az otthonomat, a családomat. Nem arról van szó, hogy harcolni mentem valahova a fronton. Megvédem az otthonomat. Megvédem a feleségemet, a gyerekeimet, a közeli barátaimat. Sok barom van, aki ebből próbál profitálni, fosztogatók. Segítünk az embereken. Szóval miért teszem ezt? Mert ez a kötelességem. Ezt meg kell tennem, férfi vagyok.”

„Velem van a családom, a közeli hozzátartozóim, a gyerekek keresztszülei, a szüleim, a barátaim, mindazok az emberek, akik valamilyen ágyúzás alá kerültek. Nekünk van menedékünk, van egy pincénk, ha légriadó van. A lelkem az Úré, testem és tiszteletem a hazámé, a családomé. Nincs bennem félelem. Csak értetlenül állok ahhoz, hogy történt ez meg a 21. században. Ha el akarják venni az életemet, vagy a közeli hozzátartozóim életét, akkor lépni fogok. De én ezt nem akarom. Nem akarok lőni, nem akarok megölni senkit, de ha bántani akarnak minket, nem lesz más választásom. Az oroszok nem igazán tudják, mi folyik itt. Nem látják, mi történik. Ők az elnökük áldozatai.”

„Nem tudom, mikor térek vissza a ringbe. A hazám és a becsületem fontosabb számomra, mint a bajnoki öv.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ