Crawford elmélkedett egy esetleges Haney-Lomachenko összecsapásról

Mint sokan mások, Terence Crawford is nagyon várja, hogy összecsapjon egymással Devin Haney és Vaszilij Lomacsenko. Előtte azonban mindkét féltől azt kérik, hogy a saját leszámolásukban nyerjenek.

Haney esetében, miután június 5-én, az ausztráliai Melbourne-ben viszonylag könnyen legyőzte George Kambosos Jr.-t, október 16-án egy azonnali visszavágón csapnak össze. Nagyjából két héttel később Lomachenko egy közel egyéves kihagyás után október 29-én Jamaine Ortiz ellen lép ringbe.

Ha minden a helyére kerül, a mindkét bunyóst promotáló Bob Arum 2023 első negyedévében szeretné őket egymás ellen engedni. Bár Crawford elismeri, hogy az esetleges összecsapásuk borotvaélen táncol majd, úgy véli, hogy Haney nyerne.

„Devinre szavazok. Szerintem ő nyerne” – mondta Crawford a BoxingScene.com-nak adott interjújában.

Mielőtt Lomachenko úgy döntött, hogy segítő kezet nyújt szülőhazájának, Ukrajnának, mivel továbbra is védekeznek a folyamatban lévő orosz invázió ellen, a 34 éves korábbi olimpiai aranyérmes mesterien építette újjá a nevét. 2020 októberében Teofimo Lopez elleni szoros, de egyértelmű egyhangú pontozással kikapott és mondhatni leesett a magas lóról. Azóta az ukrán balkezes két egymást követő győzelmet zsebelt be, a legutóbbit a korábbi világbajnoki címvédő Richard Commey ellen.

A még mindig jelentős sztárnak tartott Crawford úgy tekint Lomachenkóra, mint egy jól bejáratott bunyósra, aki másvilági képességekkel rendelkezik. Ha azonban a Haney elleni összecsapás mégis megvalósulna, a mérkőzés valószínű időpontja az ukrán 35. születésnapja körül lenne.

Figyelembe véve a korát, párosulva Haney fiatal, fürge lábaival és saját hihetetlen képességeivel, Crawford egyszerűen úgy véli, hogy Lomachenko túl nagy fába vágná a fejszéjét.

„A fiatalság, a mozgás, a bokszolói IQ talán már Haney mellett szól. De sosem szabad lebecsülni Lomachenkót. Igazából az én szememben ez egy 50/50-es meccs.”

Borítókép és fotók: Bill Tompkins/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ