Getty Images

Dana White: ha valaki tényleg jó, és egy másik promócióban van, akkor úgyis nálunk köt ki

Dana White nemrég magyarázatot adott arra, hogy a UFC miért nem fog crossover eseményt tartani más MMA promóciókkal.

Dana White Ultimate Fighting Championshipjét az alapoktól kezdve 1993-ban kezdték felépíteni, és ma már a világ első számú küzdősport-szervezeteként ismeri őket mindenki. A közelgő Bellator vs. Rizin keresztpromóciós kártya közepette felmerült a kérdés, hogy a UFC rendezne-e ehhez hasonló eseményt.

A UFC hírneve és az első számú MMA promóció státusza miatt Dana White úgy véli, hogy a más szervezettel való keresztpromócióra nincs szükség. Érdemes megjegyezni, hogy a UFC lehet, hogy a legjelentősebb, de nem az egyetlen nagy promóció a világon. Ma az MMA-rajongók az Ultimate Fighting Championship mellett a Bellator, a Rizin, a PFL, a ONE Championship, a Cage Warriors és még sok más szervezetet is követhetnek.

Hamarosan, szilveszterkor a Bellator és a Rizin egy hatalmas keresztpromóciós eseményen vesz részt a tokiói Saitama Super Arénában, Japánban, ahol a Bellator legjobb harcosai a Rizin FF legjobb ellenfeleivel mérkőznek meg.

„Ha valaki tényleg ennyire jó, és egy másik promócióban van, akkor úgyis itt lesz.”

Bár izgalmas lenne látni, hogy egy másik promóció legjobb harcosai hogyan mérkőznek meg a UFC legjobbjaival, Dana White érvelése logikus és érthető. A UFC tehetségállománya egyszerűen felülmúlja a világ bármely más promócióét, ezért Dana számára nem lenne ok a crossover eseményre. Dana White a UFC megalakulása óta a vegyes harcművészetet mint sportágat fejlesztette, és pontosan ezt tervezi folytatni. A UFC elnöke számára nem a kiaknázatlan piacokra és új promóciókba való terjeszkedés áll a középpontban, hanem a UFC belső növekedése, és az, hogy továbbra is messze a konkurens szervezetek szintje fölé emelje azt.

Végső soron a közelgő Bellator vs. Rizin eseménynek nem sok hatása lesz Dana UFC-jére, mivel a promóció úgy véli, hogy nem kell másoktól függeniük ahhoz, hogy folytassák a növekedésüket. Bár a rajongók számára izgalmas lenne egy “UFC vs. Bellator” vagy “UFC vs. Rizin”, az ötlet egyszerűen nincs White terveiben.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ