Holyfield: Usyk azt mondta nekem, hogy ő is azt akarja csinálni, amit én

Evander Holyfield, korábbi nehéz- és cirkálósúlyú világbajnok úgy véli, Oleksandr Usyk előnyben van a Tyson Fury elleni, a nehézsúlyú vitathatatlan címmérkőzésen, amire várhatóan 2023-ban kerül sor.

„Mindketten nagyszerű bunyósnak tűnnek számomra, de Usyknak mesteri kezei vannak. Ő egy okosabb bunyós. Ha Fury nem kényszeríti rá, hogy úgy bunyózzon, mint ő, akkor Usyk a végén nyerni fog” – vélekedett Holyfield a YouTube-csatornának, az iFL TV-nek adott interjúban.

Usykhoz hasonlóan Holyfield is először cirkálósúlyú bajnok volt, majd felment nehézsúlyba, ahol olyan legendás bunyósokat győzött le, mint George Foreman és Mike Tyson. Evander kifejtette, hogy Usyk gyorsasága az előnyére válhat, ahogyan azt fénykorában a nagyobb bunyósok ellen ő is tette.

„Ez volt az egyik ok, amiért nehézsúlyba mentem, rájöttem, hogy gyorsabb vagyok, mint a többiek. Usyk azt mondta nekem, hogy ő is azt akarja csinálni, amit én, amikor találkoztunk az egyik utamon, és már nagyon közel áll hozzá.”

Bár szerinte Usyknak több jobb képessége van, a korábbi bajnok úgy érzi, hogy a mérkőzés irányítása Furyn és az ő stratégiáján múlik majd.

„A mérkőzés attól függ, hogy Fury mit csinál. A különbség az, hogy az én időmben, ha olyan nagydarab bunyósok voltak, mint Fury vagy (Anthony) Joshua, akkor ügyetlennek nevezték őket, mert nem jól bunyóztak. De most már megvan a ritmusuk, az egyensúlyuk és inkább a kisebb bunyósokra hasonlítanak.”

Borítókép: Nick Potts/PA Images via Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ