Dana White reagált Leon Edwards dacára Colby Covington felé

Dana White, a UFC elnöke szerint Leon Edwardsnak nincs más választása, mint hogy legközelebb Colby Covington ellen küzdjön.

Miután White bejelentette, hogy Covington lesz Edwards következő ellenfele a hónap elején a Kamaru Usman elleni UFC 286-os címvédése után, „Rocky” azt mondta, hogy nem érdekli a küzdelem.

Edwards odáig ment, hogy azt mondta, nem írna alá egy Covington elleni mérkőzésre vonatkozó megállapodást, ha felajánlanák neki, de White szerint igen, mert bajnokként ez a kötelessége.

„Colby Covington megérdemli ezt a címvédési esélyt. Nem hibáztatom Leont, épp most lépett túl kétszer Usmanon, és erre jön egy másik birkózó, akinek funky stílusa van, amivel nehéz megbirkózni. Amikor bajnok leszel, mindenki téged akar. Az összes gyilkos rád pályázik, nem kell mással szembenézned, csak a világ legrosszabb fickóival a divíziódban. Ha megnézed Usmant és azt, amit csinált – Usman kétszer is végigrohant ezen a divízión. Minden idők egyik legjobbja. Leon kétszer is legyőzte őt. Te vagy a király, Leon és mindenki téged akar, és Colby lesz a következő” – mondta White az MMA Junkie-nak és a riportereknek.

White nyíltan megkérte a riportereket, hogy „magyarázzák meg”, miért ne Covington legyen Edwards következő kihívója. Amikor Covington inaktivitása szóba került, White azt mondta, hogy Covington sérült volt, utalva a Jorge Masvidal elleni hírhedt állítólagos találkozására. White kitart amellett, hogy Covington méltóbb arra, hogy megküzdjön Edwards ellen, mint bárki más a divízióban.

„Ez nem volt kérdés. Ha Usman nem létezik Colby már egy ideje bajnok. Hozta a súlyt a gálára, megjelent, ha bármi történne bevethető legyen, és még millió más ok, amiért megérdemli ezt a meccset.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ