David Benavidez júniusban ringbe lép, Canelo félnehézsúlyba üldözte

David Benavidez félnehézsúlyba lép fel Oleksandr Gvozdyk ellen egy júniusi mérkőzésre, amit Benavidez a közösségi médián keresztül jelentett be csütörtökön.

A WBC elnöke, Mauricio Sulaiman elmondta, hogy a mérkőzést az ideiglenes félnehézsúlyú bajnoki címért vívják majd, amivel a győztes pozícióba kerülhet az Artur Beterbiev és Dmitry Bivol közötti június 1-jei vitathatatlan bajnoki címért vívott mérkőzés győztese ellen.

Benavidez, az ESPN második számú szuperközépsúlyú bokszolója 2023-ban karrierje legjobbját nyújtotta. A 27 éves korábbi bajnok márciusban egyhangú pontozásos győzelmet aratott Caleb Plant felett, majd ezt követően Demetrius Andrade hatodik menetben történő megállítása következett. A két korábbi bajnok elleni győzelem után a szurkolók egy Benavidez és az ökölvívás legnagyobb sztárja, a vitathatatlan szuperközépsúlyú bajnoki címet birtokló Canelo Alvarez közötti küzdelemről álmodtak. Benavidez lobbizott az összecsapásért, de eddig Alvareznek más tervei vannak. Május 4-én tér vissza, de az ellenfélről még nem született döntés.

Ami biztos, nem Benavidez lesz az, aki már régóta tárgyalt egy súlycsoportváltásról. Ha nem sikerülne összehoznia egy Alvarezzel való mérkőzést, akkor egy Beterbiev vagy Bivol elleni összecsapás vonzó vigaszdíj lenne. Addig is Benavideznek nyernie kell Gvozdyk ellen. Az ukrán Gvozdyk egy korábbi félnehézsúlyú bajnok, ezt a címet 2018-ban a divízió egyik alapembere, Adonis Stevenson ellen nyerte el. Gvozdyk 2020 júniusában jelentette be visszavonulását, nyolc hónappal azután, hogy a Beterbiev elleni félnehézsúlyú címegyesítő mérkőzésen a 10. menetben megállították. Gvozdyk két éjszakás kórházi tartózkodáson esett át a TKO vereséget követően. Tavaly februárban tért vissza a ringbe, 40 hónappal a Beterbiev elleni vereség után. Gvozdyk három győzelmét a visszatérése során hazai szintű ellenfelek ellen aratta, miközben a visszatérésen dolgozik.

Legutóbbi mérkőzése egy második menetes KO győzelem volt egy brazil amatőr ellen az Alvarez-Jermell Charlo gálán szeptemberben.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ