Ryan Garcia v Oscar Duarte
HOUSTON, TEXAS - DECEMBER 02: Ryan Garcia celebrates defeating Oscar Duarte during their welterweight fight at Toyota Center on December 02, 2023 in Houston, Texas. (Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Devin Haney-Ryan Garcia mérkőzést rendeznek a New York-i Barclays Centerben április 20-án

A nagy érdeklődéssel várt mérkőzés a WBC kisváltósúlyú címvédő Devin Haney és Ryan Garcia között már eldőlt.

A mérkőzést február 9-én jelentették be, és a bunyósok között közvetlenül utána Las Vegasban, a Super Bowl ünnepségeken egy bemutatóra került sor. Úgy vélték, hogy a mérkőzést is Las Vegasban, Haney fogadott szülővárosában rendezik meg, de szerdán a Hall of Fame bunyósból lett promóter, Oscar De La Hoya elárulta, hogy a New York-i Brooklynban, a Barclays Centerben kerül megrendezésre a leszámolás. Azt is bejelentették, hogy a jövő héten egy, a nagyközönség számára is nyitott sajtóturné veszi kezdetét.

A mérkőzést a DAZN közvetíti majd, és a Golden Boy Promotions a Matchroom Boxinggal és a bunyósok promótereivel közösen fogja promotálni.

„Higgyétek el, amikor azt mondom, hogy nem akarjátok kihagyni ezeket a sajtótájékoztatókat” – írta Garcia szerdán a közösségi médiában. “Van egy meglepetésem New York számára a sajtótájékoztató alatt… egy új csapattársam”.

New Yorkban az utóbbi időben hiányoztak a kiemelt meccsek. A Barclays Center utoljára 2022 októberében adott otthont bokszeseménynek, amikor Deontay Wilder az első menetben kiütötte Robert Heleniust.

Haney és Garcia rendezni akarja az évek óta tartó rivalizálásuk körüli számlát. Összesen hatszor találkoztak egymással az amatőrök között, és 3-3 arányban osztoztak a sikereken. Legutóbb 2015 januárjában, az USA Ifjúsági Nemzeti Bajnokság negyeddöntőjében küzdöttek meg egymással. Haney egyhangú pontozással nyerte azt a hárommenetes meccset, amikor mindketten 16 évesek voltak.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ