Devin Haney: egy Lomachenkóval vívott meccs mindenképpen izgat

Az a mérkőzés, amelyre Devin Haney végig törekedett, hogy bajnok lehessen, lehet a következő a sorban a vitathatatlan könnyűsúlyú király számára.

A Vasilij Lomachenko elleni összecsapásról szóló tárgyalások már hónapok óta tartanak, és most közelebbinek tűnnek, mint valaha. Haneynek és Lomachenkónak is külön-külön meg kell nyerniük ehhez a soron következő mérkőzésüket ebben a hónapban.

„Egy Lomachenkóval vívott meccs mindenképpen izgat. Ez egy olyan meccs, ami mind egy október 15-i győzelemmel kezdődik. Ha megnyerem a meccsemet, és ha ő is megnyeri a saját meccsét, akkor majd meglátjuk, mi lesz a következő lépés” – mondta Haney a BoxingScene.com-nak.

Haney számára most egyetlen dolog számít, az a visszavágó a korábbi könnyűsúlyú bajnok és egyesített bajnok George Kambosos Jr. ellen. Ők ketten ezen a hétvégén csapnak össze a melbourne-i Rod Laver Arénában (szombat, ESPN, 22:30 ET), alig több mint négy hónappal azután, hogy Haney domináns győzelmet aratott Kambosos felett.

Az a mérkőzés szintén Melbourne-ben zajlott, ám az a lehetőség csak azután jött, hogy Lomachenko kénytelen volt visszalépni egy korábban elfogadott mérkőzéstől Kambosos ellen. A megbeszélt összecsapásra éppen akkor került volna sor, amikor Oroszország megkezdte Lomachenko szülőhazájának, Ukrajnának az invázióját, és a hadiállapot arra kényszerítette a kétszeres olimpiai aranyérmest, hogy szolgálatba álljon.

Haney és Lomachenko összecsapása azonban most újra felvetődött. A Top Rank képviseli Haney-t, aki Lomachenko egész pályafutása során promótere volt. Haney-nek Kambosos ellen kell megismételnie a legutóbbi sikert, míg Lomachenkónak október 29-én Jamaine Ortizon ellen kell bizonyítania.

„Őszintén, egyszerre csak egy meccset tervezek. Majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok ezután.”

Borítókép: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ