Dillashawnak nincs semmi baja a „McGregor-szabállyal”

A korábbi UFC nagyváltósúlyú bajnok TJ Dillashaw kifejtette gondolatait Conor McGregor távolmaradásáról a tesztelési programtól.

Dillashaw az októberi UFC 280-on Aljamain Sterling ellen elszenvedett vereséget követően vonult vissza. Visszavonulását néhányan megkérdőjelezték, akik úgy érzik, hogy azért hagyja el a sportágat, hogy elkerülje az USADA tesztelési poolját.

Dillashaw 2019-ben kétéves USADA-felfüggesztést kapott EPO-használat miatt, és tavaly tért vissza. Miután Sterling ellen újra megsérült a válla, úgy döntött, hogy inkább befejezi karrierjét. Dillashaw-hoz hasonlóan McGregor továbbra is egy csúnya sérülésből lábadozik, miután a UFC 264-en eltört a sípcsontja. Jövőre szeretne visszatérni az Octagonba, valószínűleg Michael Chandler ellen.

Sokan találgatták, hogy McGregor miért nem vett részt az USADA tesztelési programjában. Az ügynökség szabályzata szerint legalább hat hónapig újra be kell lépnie a visszatérés előtt. Néhányan, köztük a UFC kommentátora, Joe Rogan és Anthony Smith, azzal vádolták McGregort, hogy doppingolt a kényszerpihenője alatt.

Dillashaw úgy érzi, ha McGregornak bármilyen előnyt biztosít, hogy fizikailag közelebb kerüljön a 100%-hoz, az előnyös és nem káros.

„Nekünk nincs holtszezonunk. Az év 365 napján tesztelnek minket. Nincs időd a gyógyulásra, nincsenek pihenőidők. A srác filmekben szerepel, mindenféle szarságokat csinál, a lába pedig kettétört. És még ha szteroidokat is szedne, hogy felépüljön, nem tud versenyezni úgy, hogy az a szervezetében van, szóval semmiféle előnye nem lesz… csak segíti a gyógyulást. Ha azt mondod, hogy egy olyan fickó nem tud meggyógyulni, aki nem csak magának, hanem a UFC-nek is több százmillió dollárt fog keresni, akkor ennek semmi értelme… Nem csinál semmi rosszat. Biztos vagyok benne, hogy nem harcolhatna, ha lenne a szervezetében, szóval mindegy…” – mondta Dillashaw.

Dillashaw tehát McGregor védelmére kelt. A távollét a „McGregor-szabály” nevet kapta, egy kiskapu, amely lehetővé tette a tesztelési poolon kívüli harcosok számára, hogy tiltott szereket használjanak. Sokan spekulálták, hogy ez volt Dillashaw visszavonulásának valódi oka: hogy legyen ideje szteroidokat használni, és ezzel gyorsítsa a vállműtét utáni felépülését.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ