(Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images)

Dricus Du Plessis üzenete Whittakernek: „Chimaev legyőzése nem jogosít fel egy címmérkőzésre”

Dricus Du Plessis nem foglalkozik egy Robert Whittaker elleni címvédéssel, ha a UFC on ABC 6-on túljut Khamzat Chimaeven.

Whittaker június 22-én a szaúd-arábiai Riyadhban, a várhatóan középsúlyú első számú kihívó mérkőzésen Chimaev ellen lép ketrecbe.

A UFC középsúlyú bajnok Du Plessis érdeklődik Chimaev iránt, mint potenciális kihívó. De mivel kevesebb, mint egy éve már legyőzte Whittakert TKO-val, Du Plessis nem venné elő őt, mint következő ellenfelét.

„Amennyiben legyőzné Whittakert, szívesen megküzdenék Khamzat ellen. Véleményem szerint, ha Whittaker legyőzné Khamzatot, nem hiszem, hogy ez címmeccsre jogosítaná fel. Őszintén szólva, szívesen látnám őt és Stricklandet megküzdeni egy első számú kihívó mérkőzésen” – mondta Du Plessis a Fight Wave-nek.

Du Plessis várható első címvédése Israel Adesanya ellen lesz augusztus 17-én, az ausztráliai Perthben megrendezésre kerülő UFC 305-ön. Dél-Afrika eddigi egyetlen UFC bajnoka azt mondja, hogy készen áll, és nem tudja, hogy miért nem jelentették még be a mérkőzést.

„Igen, részemről benne vagyok. Készen állok. Mindenbe beleegyeztem, készen állok, meg akarom csinálni. Ez az a meccs, amit akarok. Kihívtam őt az öv megnyerése után, és ez az a meccs, amit a szurkolók látni akarnak. Ezzel a fickóval akarok ketrecbe lépni, csak jelentsék már be. Nem tudom, miért nem történt még meg. Alig várom, hogy hivatalos legyen. Téynleg nem tudom. Mindenbe beleegyeztem. Az ő részét nem tudom. Fogalmam sincs, mi ez a késlekedés. Talán a UFC vár valamire, nem tudom biztosan. Ha ma felhívnának, és azt mondanák, hogy megcsináljuk a Sean Strickland elleni második meccset, azt mondanám, hogy “Remek, csináljuk meg”. Ha azt mondanák, hogy ‘Nem, várunk és megcsináljuk a Khamzat meccset’, az is nagyszerű lenne.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ