Eddie Hearn irigy Dana White-ra és a UFC-re

Eddie Hearn bokszpromóter bevallotta, hogy irigyli a Dana White és a UFC által alkalmazott üzleti modellt. A Matchroom Sports elnöke az utóbbi időben nehéz időszakon van túl, mivel a Chris Eubank Jr. és Conor Benn közötti nagyszabású mérkőzés meghiúsult, mielőtt a Tyson Fury és Anthony Joshua közötti tárgyalások is megszakadtak.

Mivel a bokszban a legnagyobb bunyók következetesen elmaradnak, sok küzdősport-rajongó kezd elmerülni az MMA-ban, amelyet a UFC vezet, akik szinte mindig megrendezik a rajongók által kívánt bunyókat.

„A UFC egy óriási üzlet. Nagyon irigylem a UFC-t, mert a harcosok belépnek a UFC-be, aláírnak egy központi szerződést. Egyedül a pénzkérdés nem egyszerű. Alapvetően megmondják, hogy kivel fogsz megküzdeni, és egyáltalán nincs választásod. A bokszban az a probléma, hogy van választásod. Vannak képviselőid, vannak ügynökeid, vannak menedzsereid, vannak ügyvédeid. A UFC-ben részt vehetsz egy olyan meccsen, amiért nem igazán fizetik meg azt az értéket, amit megérdemelsz. Néha a bokszolók túl vannak fizetve az értékükhöz képest, sőt, ez sokszor előfordul” – mondta Hearn a talkSPORT műsorában.

Hearn nem akar kifogásokat keresni a meccsek elmaradása miatt, de úgy véli, hogy sokkal több akadályba ütközik, amikor nagy bokszmeccseket kell összehozni.

„Nem akarom azt mondani, hogy ez nem a mi hibánk, de tárgyalunk bunyósokkal, ügyvédekkel, tanácsadókkal. Meg kell érteniük, hogy számomra az a legfontosabb, hogy a legnagyobb meccseket rendezzem meg, hiszen az a legjobb a rajongóknak, a közvetítőknek, és a lehető legtöbb pénzt keresem vele, mint üzlet is.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
ÖkölvívásUFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ