Eddie Hearn: Jake Paul jót tesz a boksznak, de katasztrófa a UFC számára

Az elmúlt néhány évben Jake Paul az MMA egyik mumus alakjává nőtte ki magát. Miután 2020-ban debütált ökölvívóként, kiütötte a korábbi NBA-játékost, Nate Robinsont, majd áttért a UFC-sztárokra, ahol eddig jól teljesített.

Paul tavaly áprilisban legyőzte a Bellator korábbi bajnokát, Ben Askrent, augusztusban pontozással nyert a korábbi UFC-bajnok Tyron Woodley ellen, majd a decemberi visszavágón egy brutális KO-val nyert Jake. Mindeközben olyan nevekkel szájkaratézik, mint Nate Diaz, Conor McGregor és Jorge Masvidal. Ez egy promóciós stratégia, amely fenntartotta az érdeklődést Paul neve iránt mindkét sportágban. Azonban sok bokszrajongót és bokszolót feldühített, akik azt állítják, Paul gúnyt űz a sportágból. Eddie Hearn, aki Paul első bokszmeccsét népszerűsítette, úgy gondolja, hogy Jake nem érdemli meg az összes kritikát, amit kap.

„Két éve én népszerűsítettem az első meccsét, én kezdtem el ezt a zűrzavart. Egy YouTuber ellen kezdte, majd továbblépett. Kedvelem őt. Jake is beletette az energiát, és sokat dolgozott az edzőteremben, hogy idáig jusson. Őszintén beleszeretett ebbe a sportágba, és szerintem jót tesz a boksznak, másfajta közönséget vonz” – mondta Hearn.

Mégis, miközben Paul próbálja bizonyos tekintetben felrázni a bokszipart, háborút indít az MMA-val, különösen a UFC-vel. Paul hónapok óta vitázik Dana White-al a harcosok fizetéséről és az egészségbiztosításról.

„Nem lehet vele vitatkozni, erre már Dana is rájött. Mindkét srácot kedvelem, de már azon gondolkoztam, mikor jön a jogi levél. De nem ezt akarjuk? Különböző nézetek egymásnak feszülnek, drámát, konfrontációt, hype-ot akarunk. Úgy gondolom, összességében jót tesznek egymásnak.”

Dana White nem ad igazat Jake szavainak. Paul nemrégiben azt állította, hogy befektetett az Endeavour-ba, a UFC anyavállalatába, azzal a szándékkal, hogy tulajdonosi jogait felhasználva lobbizzon a harcosok jobb fizetéséért. Hearn szerint Paul valódi problémát okozhat a UFC számára, ha a dolgok nem változnak.

„Az idő előrehaladtával egyre nagyobb nyomás nehezedik a szervezetre, különösen az olyan hangos felszólalók miatt, mint Jake Paul.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ