Vlagyimir Klicsko bevonul az ukrán tartalékos hadseregbe

Vlagyimir Klicsko korábbi nehézsúlyú ökölvívó szerdán Kijevben bevonult Ukrajna tartalékos hadseregébe.

Az újságíróknak úgy fogalmazott, hogy a hazája iránti szeretete arra kényszerítette, hogy megvédje azt egy esetleges orosz támadástól. Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy akár egy katonai támadás is lehet Ukrajna és Oroszország között, akik több tízezer katonát toboroztak össze Ukrajna határától nem messze.

Ukrainian heavyweight boxing world champion Vladimir Klitschko speaks with journalists during the opening of the first Ukrainian Territorial Defence Forces recruitment centre in central Kyiv, Ukraine, February 2, 2022. REUTERS/Gleb Garanich

Vlagyimir bátyja, a korábbi nehézsúlyú bajnok Vitalij Klicsko közel egy évtizede vonult vissza a boksztól, hogy politikai karrierbe kezdjen, jelenleg Kijev polgármestere. Mindkét testvér részt vett a fővárosban a Területvédelmi Erők toborzóközpontjának megnyitóján.

„Innen nem messze jár a kislányom iskolába. Az iskola jelenleg szünetel, mert a nagykövetek hazaküldték a családokat. A szeretet városom, otthonom, családom, szomszédaim és a lányaim szeretete hozott ma ide, és vállaltam, hogy részt veszek a honvédelemben” – mondta Vlagyimir Klicsko.

Vitalij az Oroszországgal fennálló konfliktus diplomáciai megoldását részesíti előnyben, de készen áll a harcra.

„Ha nem tudjuk békésen megoldani, akkor fel kell készülnünk arra, hogy fegyverrel a kezünkben védjük meg az országunkat.”

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ