Getty Images

Edwards dobna egy csontot McGregornak, de előbb…

Leon Edwards a talkSPORT.com-nak elmondta, hogy “100 százalékosan” támogatja a Conor McGregor elleni mérkőzést a nem túl távoli jövőben.

A UFC váltósúlyú bajnokát izgatja az a lehetőség, hogy az ír sztár visszatérhet a saját divíziójában, ami valószínűnek tűnik a jelenlegi fizikumát tekintve, mivel a távolléte alatt felpakolt némi izmot. Edwards hatalmas megdöbbenésre nyerte meg tavaly a címet a korábbi font-font király Kamaru Usman ellen egy lenyűgöző KO-val.

A páros a március 18-án Londonban megrendezésre kerülő UFC 286-on találkozik újra. McGregor visszatérésének időpontját még nem tűzték ki a szörnyű lábsérülése óta, bár sokan arra számítanak, hogy még idén visszatér az oktagonba, köztük az edzője, John Kavanagh is.

Arra a kérdésre, hogy szívesen látná-e ezt a párharcot, tekintve, hogy ugyanaz a menedzsmentjük, Edwards a talkSPORT.com-nak így nyilatkozott.

„Igen, 100 százalékig. Ha Conor visszatér és egy jó győzelmet arat váltósúlyban, akkor ezt a meccset több mint szívesen látnám. Ez egy hatalmas meccs lenne Európa és mindenki más számára is. Térjen vissza, szerezzen egy jó győzelmet váltósúlyban, és onnantól kezdve beszélhetünk.”

Getty Images

Edwards azonban egyelőre csak Usmanra koncentrál. Emellett élvezi azt az álomszerű lehetőséget, hogy megvédheti címét otthon.

„Csodálatos érzés. Ez az, amiről a legtöbb gyerek álmodik az MMA-ban – egy hazai show, ahol megvédhetem az övem bajnokként. Ez egy nagyszerű lehetőség, és nagyon izgatott vagyok. Szerettem volna, ha a Villa Parkban történik, de az otthon az otthon. A Q2 egy hatalmas, ikonikus helyszín az Egyesült Királyságban. Remélhetőleg egy nap visszatérhetünk Birminghambe és lesz Villa Par, de most az O2-ben lesz, és alig várom a küzdelem estéjét.”

Edwardsot az sem zavarja, hogy ismét esélytelenebbnek számít Usman ellen.

„Az utolsó akárhány meccsemnél is én voltam az underdog. Az elmúlt hat-hét évben nem veszítettem el egy meccset sem, úgyhogy ez nem zavar. Csak arra koncentrálok, amit tennem kell, azaz megjelenek, edzek, felkészülök a meccsre, kimegyek és jól teljesítek.”

Március 18-a kétségtelenül fontos este lesz Leon Edwards számára, és egy bizonyos ír biztosan figyelemmel kíséri majd a mérkőzést.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ