Getty Images

„Ez a legsúlyosabb vállsérülés, amit az orvosok a UFC történetében valaha láttak”

A UFC elnöke, Dana White megerősítette, hogy a promóciós félnehézsúlyú bajnok, Jiri Prochazka súlyos vállsérülés miatt kénytelen volt lemondani a tervezett UFC 282 címmérkőzés visszavágóját Glover Teixeira ellen.

Prochazka miután kénytelen volt lemondani a december 10-i brazil elleni mérkőzésről, úgy döntött, hogy hivatalosan is lemond a félnehézsúlyú bajnoki címéről. Ennek következtében a korábbi bajnok, lengyel kihívó, Jan Blachowicz és Magomed Ankalaev küzd majd meg a megüresedett övért.

Dana White elismeri Jiri Prochazka döntését, miszerint megüresíti a félnehézsúlyú koronát. Prochazkának több mint egy évre lesz szüksége a vállsérülésének rehabilitációjához.

„Ez a legsúlyosabb vállsérülés, amit az orvosok a UFC történetében valaha láttak. Ez tényleg kibaszott rossz. Jiri válla nagyon csúnyán megsérült. Komoly műtétre lesz szüksége, amihez idő kell majd, mire felépül. Tegnap este találkoztunk Jirivel, és figyelj, ez a srác minden idők egyik legklasszisabb embere. Egy igazi harcos, aki nagyon el volt keseredve. Felajánlotta, hogy lemond az övről már mielőtt odaértünk volna. Hosszú időre kiesik, és egy bizonyos ponton valószínűleg el kellett volna vennünk tőle a címet. De felhozta nekünk, és azt mondta, hogy a többi harcos iránti tiszteletből nem akarja feltartani a divíziót.”

White ezután megerősítette, hogy a korábbi bajnok, Teixeirának Jiri Prochazka visszalépése után felajánlott egy címmérkőzést Ankalaev ellen, amit végül elutasított.

„Felajánlottuk Glovernek a meccset [Magomed Ankalaev ellen]. Valamilyen oknál fogva nem akarta a meccset, így tovább kellett lépnünk. Ha már nem tudtuk a visszavágót megrendezni, akkor igazán szerencsés, hogy megkaptuk Ankalaevet, akinek a félnehézsúly történetének második leghosszabb győzelmi szériája van, és (Jan) Blachowiczot, aki a korábbi bajnok. Minden a helyére került.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ