1402409835

Teixeira megmagyarázta a döntését

Miután Jiri Prochazka visszalépett, Glover Teixeira visszautasította, hogy a UFC 282-en Magomed Ankalaev ellen küzdjön a címért, de megvannak az okai.

A mostmár korábbi UFC félnehézsúlyú bajnok Prochazka úlyos vállsérülést szenvedett, ami miatt kénytelen volt visszalépni a december 10-i Teixeira elleni főmérkőzés visszavágójától. Prochazka a divízió iránti tiszteletből lemondott az övről, a promóció pedig egy Teixeira és Ankalaev közötti címmeccset szeretett volna.

De mivel teljesen más stílusú ellenfél ellen kellett volna harcolnia, Teixeira visszautasította a mérkőzést. Ehelyett a UFC úgy döntött, hogy az eredetileg tervezett Ankalaev és Jan Blachowicz közötti mérkőzést megtartja, de most már a megüresedett övért, így Teixeira hoppon maradt.

„Mondtam nekik, hogy több időre van szükségem ehhez a fickóhoz, mert más a stílusa. A csávó balkezes. Azt mondtam, mi lenne, ha Brazíliában harcolnék vele. A UFC ezt elutasította, és azt mondták, hogy szükségük van valakire, akivel Vegasban harcolhatnak. Azt válaszoltam oké, akkor megküzdök Jannal Vegasban. Jan normális alapállású, nem zavar meg. Ankalaev ellen teljesen át kell állnom. Több időre van szükségem” – mondta Teixeira az ESPN-nek.

A UFC nem engedett. Teixeira arra számít, hogy az Ankalaev vs. Blachowicz mérkőzés győztesével fog majd harcolni, és a 43 éves bunyós nem bánja a döntését.

„Szerintem kettőjük győztesével fogok harcolni, mert még mindig én vagyok az első számú kihívó. De bárhogy dönthetnek, mert ez az ő cégük. Nem tudom, mit fognak tenni, de én itt vagyok. A terv az, hogy a győztes ellen küzdök. Ezt kiérdemeltem. Ez lehet az utolsó esélyem, hogy a címért menjek. Meg akarom nyenri az övet. Úgy edzek, mint egy őrült. Profi vagyok. Minden alkalommal, amikor megjelenek, nagyszerű küzdelmet vívok. Győzelem vagy vereség, nem fogok csak azért harcolni, mert épp azt mondják. Ez egy veszélyes sport, és a lehető legjobban fel kell készülnöm mindig. A családom mellettem van. Sok tanítványom figyel az edzőteremben. Profi módon kell viselkednem. Szóval, 100 százalékban kiállok a döntésem mellett.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ