Francis Ngannou: nem minden a pénzről szól

Francis Ngannou mindenekelőtt azt mondja, hogy nincs benne harag. Kedden Ngannou először beszélt a UFC-től való távozásáról, ami szerződés szerint decemberben történt, de csak szombaton derült ki.

„Összességében jól vagyok. Nincs bennem stressz, jól érzem magam, boldog vagyok. Tudom, hogy mindent jól csináltam. Nem bánok semmit. Semmit sem csinálnék másképp, ha újra kellene csinálnom. Ugyanazt tenném. Másrészt ez egy sport, üzlet. Megvan a magánéletem Kamerunban. A családommal vagyok. A nap végén ez az, ami számít. Megvan az egyensúly az életemben. Nagyon jól vagyok. Ne aggódjatok miattam” – mondta Ngannou a “The MMA Hour” című műsorban.

Míg Ngannou nem aggódik maga miatt, addig sokan mások igen. Amióta szombaton híre ment a UFC-től való szakításának, üzenetek és hívások özöne érkezett hozzá, amelyekre reagálását Ngannou elmondása szerint nagyrészt egy későbbi időpontra halasztotta.

A pénz része volt a tárgyalásoknak, az biztos. Ngannou elmondta, hogy valahol olyan nagyságrendű ajánlatot kapott, mint az a 8 millió dollár, amit Brock Lesnar állítólag a UFC 200-ért kapott. Azonban egy rövid listát a nem pénzbeli követelésekről semmilyen formában nem teljesítettek. Ez az, ami igazán elkeserítette Ngannou-t.

„Amit megtanultam, hogy nem úgy mész a tárgyalóasztalhoz, hogy mindent megkapsz, amit akarsz. De legalább azt akarod, hogy a partnered, a másik fél mutassa meg a hajlandóságát, vagy legalább próbálkozzon. Sok mindent kértem, ami nem jelenti azt, hogy mindezt elvártam. Legalább egy-két dolgot vártam volna. Kértem a szponzori jogokat, amit nem kaphatunk jelenleg. Egészségbiztosítást. Kértem egy bunyós szószólót, valakit az elnökségi ülésen, aki a bunyósokért fog kiállni. De mindezekből semmit nem kaptam meg, de örültem, hogy megtudták mit is akarok. Hiszen az is cél volt, hogy gondolkozzanak el ezen, legalábbis fontolják meg.”

Miután a UFC világossá tette, hogy nem foglalkoznak a kérésekkel, a tárgyalások leálltak, de aztán a szerződése kitöltése után újraindultak. A kulisszák mögötti beszélgetések iránti tiszteletből Ngannou elmondta, hogy nem említette nyilvánosan a szabadügynöki státuszát, mivel továbbra is beszélt a promócióval, még a múlt héten is.

„A szerződés szerint nem vagyok szabadügynök. Nem vagyok független vállalkozó, nekem nincs jogom, hatalmam. Láttam a múltban, hogyan tudják mindezt kihasználni, és nem akarom, hogy ez újra megtörténjen.”

Végül a két fél nem tudott megegyezni, White hivatalosan is pontot tett a rövid távú tárgyalások végére azzal a szombati bejelentésével, hogy Ngannou már nem szerepel a listán, és megfosztották a UFC nehézsúlyú bajnoki címétől. A UFC Fight Night 217-et követően White bejelentette a Jon Jones vs. Ciryl Gane nehézsúlyú bajnoki címmérkőzést, ami megerősítette a T-Mobile Arena oldalára korábban a nap folyamán véletlenül idő előtt kiszivárgott harci plakátot.

White a szakítást Ngannou azon vágyának tulajdonította, hogy több pénzért kisebb ellenfelekkel akar küzdeni, amin Ngannou csak nevetni tudott, és elmondta, hogy ezek a megjegyzések inkább a frusztrációnak köszönhetőek. Főleg annak tudatában, hogy Francis egy hárommérkőzéses kontraktust szeretett volna, amiben Jon Jones és Stipe Miocic ellen védte volna meg a címét.

„A megjegyzések nem árthatnak nekem. Onnan ahonnan jövök, sokkal nagyobb bántások értek már, mégis még mindig itt vagyok. Ez az ő problémája. Dana feldúlt, nem örül a helyzetnek, látta a bajnokát lelépni, ami valószínűleg még soha nem történt meg vele. Ami azt illeti, két évvel ezelőtt még fogadások is voltak erre. Mint például: “Oké, szerinted elhagyhatod a UFC-t? Ez soha nem történt meg. Kérdezd meg Randy Couture-t. Aztán elmentem és megkérdeztem Randy Couture-t, hogy mi történt, és ő elmagyarázta nekem. Erre én: ‘Oké, ez egy más helyzet.”

Ami a következő lépéseket illeti, Ngannou elmondta, hogy rengeteg promóció kereste meg, különösen az MMA-világából. Tervei szerint valamikor július környékén bokszolni szeretne. Ki ellen vagy milyen promócióban? Ezek olyan részletek, amelyeket később kell kigondolni. Egyelőre Ngannou hátradől és várja, hogy a por leülepedjen – kényelmesen.

„Az egyetlen dolog, ami megijeszt, az a megbánás. Ez az egyetlen dolog, ami igazán megrémít, a dolgok, amiket meg fogok bánni. Ezért mindig ügyelek arra, hogy mindent megtegyek, ami tőlem telik, hogy elkerüljem a megbánást. Úgy érzem, hogy nem bánom meg ezt a lépést.”

Borítókép: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ