Fury apja azt állítja, hogy a fia megölné Wildert, ha negyedszer is megküzdenének

Tyson Fury édesapja úgy véli, hogy fia meg tudná ölni Deontay Wildert, ha még egyszer találkoznának a ringben. Fury és Wilder 2018 és 2021 között háromszor küzdött meg egymással, az első mérkőzést döntetlenre értékelték annak ellenére, hogy sok megfigyelő úgy érezte, Fury eleget tett a győzelemhez, majd a Cigánykirály kiütéses győzelmet aratott a következő két találkozójukon.

Fury most egy Oleksandr Usykkal való vitathatatlan meccsről tárgyal, de csapata állítólag titkos tárgyalásokat folytatott Wilder képviselőivel is arról, hogy a Wembleyben küzdjenek meg, ha az Usyk-összecsapás elmarad. Igaz, mindezt Frank Warren cáfolta.

John Fury szerint azonban ez borzalmas ötlet lenne az amerikai számára, miután komoly verést kapott a fiával folytatott trilógiában. Attól tart, hogy az amerikai nem biztos, hogy túlélne egy újabb csatát a WBC nehézsúlyú bajnokával.

„Aggódom amiatt, hogy Wilder ellen küzdjön, mert attól tartok, hogy megöli. Wildernek megrepedt a koponyája, mint egy tojás. Az ilyesmit nem lehet helyrehozni, szóval ha Tyson újra megüti, megölheti. Szóval szerint, ha csak nem akar temetést, tartsa magát távol tőle. Háromszor megverte, és minden alkalommal lemészárolta. Akkor is nyert ellen, amikor éppen nyolc kilót fogyott, és három éve nem lépett ringbe előtte. Nem jelent rá veszélyt. Ezt a kockázatot nem akarjuk vállalni, hadd szórakozzon ezekkel a fickókkal, akiket egyszer megüthet, majd a földre hullanak. Nem akarok azzal a tudattal a sírba menni, hogy a fiam megölt valakit” – mondta Fury Sr. a Mirrornak a Freebets.com jóvoltából.

Wilder a Fury elleni 2021 októberi vereség óta egyszer bokszolt, tavaly októberben, amikor az első menetben kiütötte Robert Heleniust.

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ