(Fotó: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images)

Warren cáfolta a Fury vs Wilder 4 pletykákat: az Arsenal – City meccsen lesz a tárgyalás

Tyson Fury továbbra is teljes mértékben Oleksandr Usyk elleni következő meccsére koncentrál, nem pedig egy negyedik találkozóra Deontay Wilderrel, erősítette meg Frank Warren.

A héten olyan pletykák láttak napvilágot, hogy a Cigánykirály „titkos tárgyalásokat” kezdett egy újabb összecsapásról régi ellenfelével, arra az esetre, ha a tervezett vitathatatlan összecsapás az ukrán ellen nem jönne össze.

Warren azonban cáfolta ezt, és a következőket mondta White-nak és Jordannek a talkSPORT-on.

„Tudomásom szerint egyáltalán nincs semmilyen tárgyalás, abszolút nincs. Ilyen nem történt. Amennyire én tudom, Wildert kötelezték az Andy Ruiz elleni harcra.”

A valóságban Usyk promótere, Alex Krassyuk az Egyesült Királyságba repült a szerda esti Warrennel való tárgyalások előtt, hogy megpróbálják véglegesíteni az üzletet.

„Nagyon-nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy ez megtörténjen. Az emberei hamarosan érkeznek, és remélem, hogy lesz valami hírünk mindenki számára. Közel vagyunk a megállapodáshoz… Alex Krassyuk, a promótere eljön velem az Arsenal – Man City meccsre. Remélem, hogy ha elég bort tudok neki adni, akkor meg tudjuk kötni az üzletet… Azért találkozunk vele, hogy megegyezzünk a különböző forgatókönyvekről. Van még néhány akadály, amit mindkét félnek le kell küzdenie. Ezek nem leküzdhetetlenek, egyáltalán nem. A helyszín a legfontosabb dolog.”

Köztudott, hogy az eredeti terv az volt, hogy a Fury vs Usyk mérkőzést Szaúd-Arábiában rendezik meg, ahol mindkét bokszoló szép fizetést kap. A héten azonban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint ez most már kétséges, így a mérkőzésre ehelyett a Wembley Stadionban kerülhet sor, és már ismert, hogy április 29-e a céldátum.

Warren elárulta, hogy jelenleg egyik lehetőség sincs kizárva.

„Ha külföldre megyünk, akkor oda a nagy pénzért megyünk, ez az oka annak, hogy ezt csináljuk. Ha nem, akkor a Wembleyben leszünk, ahol a számok olyanok, amilyenek. A Dillian Whyte elleni meccsel tavaly áprilisban megdöntöttük a jegybevételi rekordot. Szerintem ez most is megdőlne. Nem kell Usykot eladni, kétszer is megverte Anthony Joshuát, a közönség tudja, ki ő. Egyáltalán nem nehéz eladni.”

Arra a kérdésre, hogy van-e már előzetes foglalás április 29-re a Wembleyben, Warren így felelt.

„Nyilvánvaló okokból már tettünk ezügyben lépéseket a biztonság kedvéért, biztosra kell mennünk. Valahol szeretném, ha a Wembleyben lenne, mert szeretném látni, hogy minden rekord megdől. De a bokszolók és a menedzserek szemszögéből nézve szeretnénk maximalizálni azt, amit egy történelmi mérkőzésen kereshetnek. A helyzet az, hogy ezen a héten meg kell egyezni, különben nem fog összejönni a meccs. Ez borzalmas lenne a boksznak és a sportágnak is, ha nem valósulna meg.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ