(Fotó: Warren Little/Getty Images)

Fury és Usyk megegyezett

A Top Rank vezérigazgatója, Bob Arum jelezte, hogy a nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury és Oleksandr Usyk megegyeztek abban, hogy legközelebb egymás ellen lépnek ringbe – interim-mérkőzések nélkül.

Arum, aki a Queensberry Promotions-szal közösen promótálja Furyt, még dolgozik a részleteken a mérkőzésre vonatkozóan, ahol az IBF, IBO, WBA, WBC, WBA világbajnoki címek lennének a tét.

„A két bunyós megegyezett, hogy legközelebb egymás ellen bokszolnak. Fury és Usyk esetében két felnőtt emberről van szó, nem sok mellébeszélés volt. Usyk jó barátom, nagyon intelligens, Tyson pedig Superman, mind sportolóként, mind intellektusként. Akarják a meccset mindketten, így szó sincs bohóckodásról. Képesek leszünk ezt megvalósítani, ebben biztos vagyok. Ahogy mondtam, a bunyósok mindketten beleegyeztek, hogy legközelebb egymás ellen küzdjenek, mindenféle köztes meccsek nélkül” – mondta Arum a Sky Sportsnak.

A mérkőzésre továbbra is a Közel-Keleten, 2023 elején kerülne sor.

„Most a kérdés az időpont és a helyszín. De az a meccs biztosan meg fog történni, és a jövő év első négy hónapjában lesz. Pár ajánlatot mérlegelünk Közel-Keletről, és az is felmerült, hogy az Egyesült Királyságban, a Wembley stadionban rendezzük meg a meccset, ahol hatalmas, 95 ezer fős tömeg lenne jelen. A bunyósoknak viszonylag rövid a karrierjük, és a pénz fontos. Tehát ha a pénz, amit felajánlottak nekünk, valós, akkor azt figyelembe kell venni. Visszamenni a Wembleybe, és 95 ezer ember előtt bokszolni nekem nagyon felpezsdíti a véremet. Őrületes lenne. Már nem kell sokáig várni a végső döntésre. Mindent el fogunk rendezni, remélem már év végére.”

Borítókép: Warren Little/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ