Robert Garcia: bárki is edzi legközelebb Joshuát, jól fog kinézni, mert könnyű ellenfele lesz

Robert Garcia tisztában van azzal, hogy az emberek óhatatlanul összehasonlítják őt azzal, aki Anthony Joshua következő edzője lesz.

A dél-kaliforniai veterán tréner az év elején csatlakozott a korábbi nehézsúlyú bajnok csapatához az augusztusi Oleksandr Usyk elleni visszavágó előtt. Garcia Joshua régi segédedzőjével, Angel Fernandezzel dolgozott együtt, hogy segítsen a brit sztárnak újra talpra állni. Usyk végül ismét pontozásos győzelmet aratott, így megtartotta WBO, WBA és IBF címét. Sok megfigyelő úgy vélte, hogy Joshua igenis fejlődött, de még ez is kevés volt az ukrán bajnok legyőzéséhez.

Joshua ismét vizsgálja annak lehetőségét, hogy új edzőt hozzon a táborába, miután nemrég az Egyesült Államokban látták, ahol olyanokkal dolgozott együtt, mint Virgil Hunter San Franciscóban és Derrick James Dallasban.

Garcia még mindig megkaphatja az esélyt, hogy visszatérjen Joshuához, de az edző megjegyezte, hogy kötelezettségei vannak más bunyósaival szemben. Garcia azonban azt szeretné, ha a megfigyelők tartózkodnának attól, hogy az új edzőnek túlzott elismerést adjanak, amikor Joshua tavasszal visszatér, mivel Joshua, Garcia szerint, valószínűleg egy Usyknál jóval kisebb kaliberű harcossal fog megmérkőzni. Ez egyenlőtlenné tesz minden összehasonlítást a Garcia által végzett munka és az új edző által végzett munka között.

Joshua promótere, Eddie Hearn Dillian Whyte-ot említette lehetséges esélyesként.

„Nem számít, hogy ki készíti majd fel, mikorra visszatér, tudom, hogy két-három könnyű meccset fognak neki választani, hogy jól nézzen ki. Ezt látva bármelyik edzőről elhitetnénk, hogy a legjobb. Akár Virgil Hunter, akár Angel Fernandez vagy válassza Derrick Jamest. Az ellenfelet, akivel meg fog küzdeni, ki fogja ütni, és ettől ő is és, aki edzi őt az is jól fog kinézni. De nagy a különbség. Usyk ellen készítettem fel, és jobban teljesített, mint bárki várta volna. Szóval nem ugyanaz lesz a helyzet. Könnyebb ellenfelek ellen fog harcolni, akiket el fog pusztítani. Ekkor azt gondolhatjuk majd, hogy mekkorát fejlődött, de nem így van. Meg kell nézni mindig az ellenfél minőségét is” – mondta Garcia az ESNewsnak.

Garcia az Usyk-meccs után került forró vízbe, mert a Joshuával kapcsolatos megjegyzéseit az egyik csatornának túlságosan kritikusnak ítélték. Ennek ellenére Garcia jelezte, hogy Joshua csapatának sok tagja szeretné, ha visszatérne vezetőedzőként.

„Az alatt a négy hónap alatt, amíg vele voltam, szerintem nagyon jól kijöttünk egymással, és biztos vagyok benne, hogy a csapatból mindenki szívesebben jönne hozzánk, de végül Anthony döntése lesz.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ