Fury: Usyk megvert egy testépítőt és hirtelen gyilkos? Nem hiszem!

A WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury nem veszi félvállról a veterán Derek Chisora elleni közelgő trilógia mérkőzést, amelyre december 3-án kerül sor a Tottenham Hotspur Stadionban.

Fury az első két összecsapásukon legyőzte Chisorát. 2011-ben egyhangú pontozásos győzelmet, míg 2014-ben kiütéses sikert aratott.

Fury sokkal jobb bunyós, mint akkoriban volt, de a “Cigánykirály” úgy véli, Chisora is jobb lett a két találkozójuk óta.

„Jön és pontosan azt teszi, amihez ért, háborúba megy. “Del Boy-ról War-ra változtatta a nevét, és háborút fogunk kapni. A második alkalommal kényelmesen kiütöttem őt, de Chisora stílusa megváltozott, ahogy az enyém is! Régebben egy hátulról bokszoló voltam, de most már egy romboló vagyok! Amikor két nehéz erő ütközik, akkor valakit kiütnek. Ha rám mér egy ütést nagy lendülettel, végem lehet. De ez fordítva is igaz, szóval a szurkolók nyerik a legtöbbet ezzel a meccsel.”

Fury a WBO, IBF, IBO, WBA bajnok Oleksandr Usyk ellen szeretett volna egy év végi vitathatatlan mérkőzést vívni, de a viadal nem jött létre, mivel Usyk 2023 első negyedévében szeretne visszatérni.

Chisora kemény meccset vívott Usykkal, amikor 2020 októberében találkoztak. Az ukrán végül egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

„Chisora nagyon jól teljesített Usyk ellen. És hadd kérdezzem meg, ki a fene az az Usyk? Az emberek nem ismerték a nevét, amíg a minap meg nem verte a testépítőt. Ő egy kicsi, kis nehézsúlyú volt, aki nem tudott volna mit kezdeni AJ ellen, amikor Chisora bokszolt vele. De aztán felállt, és megverte a nagy testépítőt, és most hirtelen ő a gyilkos. Hát nem hiszem. Ugyanolyan nagyra értékelem Derek Chisorát, mint Usykot, és ugyanolyan kemény fogok most készülni, mint bármikor. Ha nem így tennék, az azt jelentené, hogy idióta vagyok. Nem fogom lebecsülni Chisorát. Jó bunyó lesz ez is, mert ő nem szégyenlős, én pedig nem futok sehova” – mondta Fury.

Borítókép: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ