(Fotó: Mikey Williams/Top Rank Inc a Getty Images)

Fury Usyknak: Nagyon szét foglak verni, te kis középsúlyú!

A WBC nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury visszavágott Oleksandr Usyknak – miután az egyesített WBO, IBF, IBO, WBA bajnok a közösségi médián keresztül lecsapott Furyra.

Usyk nemrégiben a közösségi médiában szúrta ki Furyt – “hasasnak” nevezve őt és rákérdezett, hogy: “Hol vagy?”.

A két veretlen címvédő komoly tárgyalásokat folytat arról, hogy a következő hónapokban összecsapjanak – a mérkőzés a Közel-Keleten vagy az Egyesült Királyságban kerülne megrendezésre.

Fury, a várakozásoknak megfelelően, kiakadt Usykra a beszólása miatt.

„Usyk, a Cigánykirályt hívod ki a szánalmas kis beszólásaiddal. Elkaplak te nyúl! Most megkapod. És mondok még valamit, nagyon szét foglak verni, te kis középsúlyú.”

A Top Rank vezérigazgatója, Bob Arum, aki Fury társproducere, nemrég a BoxingScene.com-nak kifejtette, hogy konkrét ajánlatra vár a Közel-Keletről. A bunyósok 50-50 százalékban osztoznának az üzleten. De, ha a verseny az Egyesült Királyságban kötne ki – Arum jelezte, hogy Fury-nak nagyobb szeletre lenne szüksége a tortából.

„Mindenki egyetértett abban, hogy ha [Szaúd-Arábia] ajánlata megérkezik és valós, akkor így fogjuk csinálni. Ha nem, akkor a Wembleyben rendezzük meg a meccset. A bunyósok beleegyeztek a mérkőzésbe. Beszéltem Frank Warrennel. Adunk nekik időt, várjuk az ajánlatukat, amit szerintem meg is fogunk kapni. Ha nem kapjuk meg, akkor a Wembleyben fogjuk megrendezni a meccset. És akkor beszélnünk kell a százalékokról, mert Usyk 50-50-et akar. Ez nem helyes, ha a Wembleyben lesz a meccs, mert 95 ezer brit lesz ott a meccsen, így Tyson megérdemli az oroszlánrészt. De nem jutunk el idáig, ha a szaúd-arábiai befektetők lépnek.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ