A BKFC ajánlatot tesz Francis Ngannou-nak

Nem kellett sokáig várni arra, hogy a potenciális kérők tudtára adják, hogy szeretné szerződtetni Francis Ngannou-t.

A UFC elnöke, Dana White szombaton bejelentette, miszerint Ngannou maga mögött hagyta a promóciót és annak nehézsúlyú bajnoki címét. Nem kellett sokat várni, hogy a PFL és a Bellator is kifejezze az érdeklődését a közösségi médiában a korábbi bajnok iránt. Most a BKFC elnöke, David Feldman tette ugyanezt.

„Nagyon érdekel minket Francis Ngannou szerződtetése, és nagyon szeretnénk, ha a BKFC nehézsúlyú divíziójában versenyezne. Teszünk egy ajánlatot, és remélhetőleg a rajongók 2023-ban a BKFC küzdőtéren láthatják majd őt” – mondta Feldman az MMA Junkie-nak adott nyilatkozatában.

A 36 éves Ngannou kifejezte érdeklődését a bokszmeccsek és az azokból származó fizetések iránt: a piusztakezes bunyóról még soha nem nyilatkozott nyilvánosan. Ngannou 2022 januárja óta nem harcolt, amikor a UFC 270-en egyhangú pontozással legyőzte korábbi edzőpartnerét, Ciryl Gane-t. Az elmúlt 13 hónapban Ngannou egy térdsérülésből lábadozott, miközben a UFC megpróbálta újratárgyalni a szerződését, amely ebben a hónapban járt volna le.

A BKFC számos UFC-s hírességet szerződtetett, mióta 2018-ban belépett a nemzetközi küzdősportok színpadára, köztük Diego Sanchezt, Ben Rothwellt, Paige VanZant és Mike Perryt. Emellett olyan harcosokat is fogadott, akik egyszeri mérkőzésekre jelentkeztek, mint a Bellator váltósúlyú versenyzője, Michael Page és a korábbi bokszbajnok Paulie Malignaggi. Az elmúlt hónapokban Feldman kifejezte érdeklődését a jelenlegi szabadügynök Nate Diaz szerződtetése iránt is.

Borítókép: Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket a Getty Images

Kategóriák
Egyéb

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ