Georges St-Pierre szerint Khamzat Chimaev UFC bajnoki anyag

Georges St-Pierre elismerően nyilatkozott a veretlen feltörekvő UFC-sztárról, Khamzat Chimaevről. St-Pierre-t különösen lenyűgözte az az elszántság, amit Chimaev mutatott, amikor tavaly áprilisban a UFC 273-on a korábbi váltósúlyú címvédő Gilbert Burns ellen küzdött.

St-Pierre, a korábbi UFC váltósúlyú és középsúlyú bajnok, azt mondta, hogy Chimaev bebizonyította, hogy bajnoki képességekkel rendelkezik, amikor átküzdötte magát a nehézségeken, és az ő kezét emelték a magasba Burns ellen.

„Igen, Khamzat egy nagyon jó harcos. Minden képessége megvan ahhoz, hogy bajnok legyen. Hihetetlen állóképességet és nagy mentális erőt mutatott be a legutóbbi meccsén, amikor Gilbert Burns ellen küzdött. A határon mozgott, és ez az, amikor felismered az igazi harcost, az igazi bajnokot. Amikor szembesülsz a nehéz helyzetekkel, néhányan összeomlanak, de néhányan átvészelik és sikerrel járnak, és legutóbb ő bizonyított” – mondta St-Pierre a rajongóknak és a médiának egy párizsi kérdezz-felelek során.

Chimaev a szeptember 10-i UFC 279 főmérkőzésén Nate Diazzal találkozik, ahol hatalmas esélyesnek számít a fogadóirodák szerint.

„Ez a küzdelem váltósúlyban zajlik. Szerintem az esélyek Chimaev mellett szólnak. Azonban soha nem szabad leírni Nate Diazt és nem számolni vele. Jól képzett harcos, aki bírja az ütéseket, nagyon sok kell ahhoz, hogy kiüsd. Khamzat egy kemény kihívás lesz Diaz számára, aki biztosan sokat tanult a legutóbbi győzelméből. Szóval szerintem Khamzat egy jobb verzióját fogjuk látni, érdekes küzdelem lesz. De ha fogadnom kellene erre a mérkőzésre, akkor Khamzat Chimaevre tennék.”

Borítókép és fotók: Chris Unger/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ