Usyk nem beszél mellé: tisztába tett pár dolgot

Oleksandr Usyk miután másodszor is legyőzte Anthony Joshuát, már tervezi a következő nagy összecsapását. Usyk a WBA, az IBF, az IBO és a Ring Magazine nehézsúlyú világbajnoka. Címgyűjteményéből már csak a WBC-öv hiányzik.

Usyk nagyon is nyitott arra, hogy legközelebb Tyson Fury ellen harcoljon egy vitathatatlan összecsapáson, amint a brit bokszoló abbahagyja az ide-oda ugrálást a visszavonulásával kapcsolatban.

„A WBC övet akarom. Ez jelenleg valami „cigánykirálynál” van. Nem tudjuk, mi jár Tyson fejében. Mindenki tudja, hogy őrült egy fickó. Nagyon szeretném, ha ez a meccs jövőre megtörténne. Decemberben Tyson Fury ellen bokszolni lehetetlen. Először is, régi sérüléseim vannak. Másodszor, egyszerűen nem akarok decemberben bokszolni. Fél éve nem hagytam el az edzőtermet. A gyerekeimmel és a családommal akarok lenni. A boksz egy kicsit várhat. Jövőre szerintem összejöhet a meccs” – mondta Usyk.

Usyk a Sky Sportsnak adott külön interjúban bővebben is kifejtette a Furyval kapcsolatos érzéseit.

„Ellenem akar bokszolni. Azt akarja, hogy az emberek beszéljenek róla. Még nem vonult vissza, ez csak egy játék: visszavonulok, majd visszatérek. Még mindig pénzt akar keresni. Az összes fantáziadús megjegyzései ellenem csak show, valószínűleg azt hiszi, hogy ez megérint engem. De nem fog. Úgy veszem ezt, mint a varjú, aki a fán ülő farkassal vitatkozik… a valóság az, hogy ha a varjú közel lenne a farkashoz, akkor hallgatna. Tyson Fury szeret beszélni. Az egész egy nagy blablabla.”

Az ESPN értesülései szerint a vitathatatlan összecsapást Usyk és Fury között februárban, a Super Bowl hétvégéjén a Közel-Keleten szeretnék összehozni, ami végül 50-50 százalékos pénztárcabarát felosztású lenne. Usyk eközben kijelentette, hogy ha a Fury-meccs elúszik, akkor nyitott arra, hogy harmadszor is megmérkőzzön Joshuával.

Borítókép és fotók: Francois Nel/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ