Georges St-Pierre tanácsa Israel Adesanyának

St-Pierre a korábbi kétszeres bajnok és UFC Hall of Famer, kilenc alkalommal védte meg váltósúlyú címét, mielőtt 2013-ban lemondott az övről és visszavonult a sportágtól.

St-Pierre a bajnoki cím okozta nyomást nevezte meg a visszavonulásának egyik fő okaként, és figyelmeztette a középsúlyú bajnok Adesanyát, hogy ne térjen le az útról.

„Nehéz a korona, barátom, és ez csak még nehezebb lesz számodra. Őszinte leszek veled. Kedvellek téged. Megmondom neked az igazat: nehéz a korona. Senki sem értheti meg. De egyre rosszabb lesz, és minden egyes meccsel nagyobb súlyt rak a válladra. Minden küzdelem egyre nagyobb és nagyobb, és a kritika egyre rosszabb, és az elvárások egyre nagyobbak. Tartsd meg ezt a tüzet.”

St-Pierre, aki egy időben majdnem hat egymást követő éven át uralta a UFC mezőnyét, felidézte, hogy a bajnoki cím miatt nehéz volt megkülönböztetni az őszinte embereket a többiektől.

Adesanya a hatodik címvédésére készül, amikor a jövő hónapban a New York-i Madison Square Gardenben a UFC 281 főmérkőzésén a korábbi kick-box ellenféllel, Alex Pereirával találkozik.

Borítókép és fotók: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ