Gilberto Ramirez: Bivolnak nincsenek gyengeségei, de bajnok leszek

Gilberto Ramirez 13 éves pályafutása legnehezebb próbatétele előtt áll, amikor november 5-én a DAZN-en az Abu Dhabi Etihad Arénában a WBA félnehézsúlyú címvédő Dmitry Bivol ellen lép ringbe.

A 31 éves, a mexikói Mazatlanból származó Ramirez egy korábbi szuperközépsúlyú bajnok, aki egy új súlycsoportban szeretne csúcsra érni.

„Ez a lehetőség mindent jelent számomra. Erre már nagyon régóta vártam. Újra világbajnok leszek, és ez nagyszerű érzés számomra. Arra számítok, hogy Dmitry mindent belead a győzelemért. Ez egy igazi kihívás számomra. Szerintem a szurkolók imádni fogják. Nem igazán látok benne gyengeségeket. Mentálisan készen kell állnom erre a küzdelemre. És készen is állok” – mondta Ramirez a BoxingScene.com-nak adott interjújában.

https://www.instagram.com/p/CkgftGdAf7r/?hl=hu

Ramirez kiharcolta az esélyt Bivol ellen, miután a WBA kötelező kihívójává küzdötte fel magát. A Matchroom Boxing és a Golden Boy Promotions közötti pénztárcaküzdelmet végül augusztusban törölték, miután a két promóter megegyezett. Ramirez 2021 februárjától Oscar De La Hoyával áll szerződésben.

Ramirez – akit akkor a Top Rank promotált – 2016-ban legyőzte Arthur Abrahamot, és ezzel a WBO világbajnoka lett. Ezt követően ötször védte meg a címét, köztük kétszer Jesse Hart ellen, mielőtt 2019-ben leadta az övet.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ