Haney a vitathatatalan bajnok! Kambosos veszített

A 23 éves Las Vegas-i születésű bunyós a világ másik felére utazott, hogy egységesítse a könnyűsúlyú osztályt. Haney mesteri teljesítménnyel, egyhangú pontozásos győzelmet aratott George Kambosos Jr. felett.

Enyedi Zoltán és Benoit Roussel bírók 116-112-re pontoztak, míg Pawel Kardyni 118-110-re értékelte a mérkőzést. Győzelmével Haney ötödször védte meg a WBC bajnoki címét, és nyerte el a WBA/IBF/WBO koronát Kambosostól. Ezt a pillanatot Haney majdnem az apja és vezetőedzője, Bill Haney nélkül élte meg, akinek több mint két hétig nem engedték, hogy Ausztráliába utazzon.

MELBOURNE, AUSTRALIA – JUNE 05: Devin Haney celebrates after defeating George Kambosos Jnr, during their World Lightweight Undisputed Championship fight, at Marvel Stadium on June 05, 2022 in Melbourne, Australia. (Photo by Mikey Williams/Top Rank Inc via Getty Images)

„Ez egy valóra vált álom. Nagy pillanat ez apám és számomra is egyaránt. Mindketten erről álmodoztunk. Amikor elindultunk ezen az úton, azt mondtuk, hogy a legjobbak akarunk lenni. Fájt volna, ha ezt nélküle érem el. Annyira hálás vagyok, köszönök minden apa” – mondta Haney.

„Elképesztő esemény volt ez az ország számára. A legjobb és a legnehezebb ellenfelekkel akarok harcolni. A győzelmet követően minden tisztelet megadok Haney számára. Hagyok neki időt, és jöhet a visszavágó” – mondta Kambosos a vereség után.

Borítókép és fotók: Quinn Rooney/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ