Kambosos csak másodjára hozta a súlyt, de ez is játék volt a részéről?!

A WBC könnyűsúlyú bajnoka, Devin Haney a fejét csóválta, amikor George Kambosos első próbálkozásra nem tudta hozni a súlyt.

A WBO, IBF, WBA könnyűsúlyú címeket birtokló Kambosos 0.36 fonttal (kb. 0.16 kg) túllépte a megengedett súlyhatárt. Két órát kapott, hogy elérje a súlyhatárt, ami a második próbálkozásra össze is jött. A viadalra június 5-én kerül sor az ausztráliai melbourne-i Marvel Stadionban.

Haney szerint az ausztrál ökölvívó nem “igazi bajnok”, amiért nem tudta hozni elsőre a súlyt.

„Nem tudta megcsinálni. De én egy igazi bajnok vagyok, és az igazi bajnokok elsőre hozzák a súlyt” – mondta Haney.

Kambosos most védheti meg először bajnoki címeit, miután 2021-ben megszerezte őket nagy meglepetésre Teofimo Lopez ellen a New York-i Madison Square Gardenben. A Kambosos-Haney győztese vitathatatlan bajnok lesz, ami csak kevés sportolónak sikerült.

Kambosos már bizonyította korábban, hogy mestere az elmejátékoknak, és most azt állítja, hogy a súlyozással kapcsolatos bakija is egy trükk volt, ezzel is be akart mászni jobban Haney gondolataiba.

„A háború egy művészet. Megtévesztés. Hadd higgyenek csak el mindent. Minden egy ügyért történik, ez egy folyamat. Ez most meg fogja változtatni a gondolkodásmódját. Készen állok” – reagált Kambosos.

Borítókép és fotók: boxingscene

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ