Harcsa Zoltán: Nem így terveztem a visszavonulásom

A közelmúlt legeredményesebb magyar amatőr bokszolója, Harcsa Zoltán bejelentette visszavonulását. Ez sokkal bonyolultabb és fájóbb mintsem azt elsőre sokan gondolnák. Hiszen egyáltalán nem erre készült. Úgy képzelte el, hogy ott lesz a 4 hónap múlva induló olimpián, de valami félresiklott.

Ezt követően jött Harcsa Norbert és Harcsa Zoltán videója, ami sokaknál kicsapta a biztosítékot . Ezt követően megkerestük Bacskai Balázst is, aki elmondta a saját oldalát. Mindenki arra várt, hogy megszólaljon a Magyar Ökölvívó Szövetség is, ami meg is történt: Balzsay Károly állt ki a kamerák elé.

A magyar ökölvívó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a visszavonulását kedden bejelentő Harcsa Zoltánt hamis állításokkal felhergelték és ez vezetett döntéséhez és botrányos viselkedéséhez, amiért fegyelmi eljárást indított ellene a magyar szövetség.

Erre pedig jött Harcsa Zoltán válasza is, aki nem köntörfalazott: Engem nem erőfelmérőre hívtatok, hanem olimpiai kvalifikációs válogató mérkőzésre!”

Harcsa Zoltán az M4 Sport híradójában azt mondta teljes mértékben végleges a döntése, és azt is elképzelhetetlennek tartja, hogy továbbá a magyar ökölvívásban tevékenykedjen. Kiemelte, hogy úgy tervezte az olimpiai után teszi le a kesztyűt, de sajnos ezzel az esettel ez előbbre jött.

Testvére úgy gondolja, nagyon szakmaiatlan döntés volt az, hogy egy héttel a kvalifikációs torna előtt két ilyen kaliberű ökölvívót össze akartak engedni, hiszen akár mind a két versenyző is megsérülhetett volna. Hozzátette, ezen felül etikátlannak tartja az eljárást. 

“A szövetség teljesen mást mondott tegnap, mint ma reggel. Elég lett volna annyit nyilatkozniuk, hogy sajnáljuk. Kikérjük magunknak, hogya szövetség elnöke Zoli feleségét politikai erőkkel fenyegeti “ – tette hozzá.

Harcsa Zoltán le fog ülni beszélni a vezetőséggel. Mint mondja nem szeretne botrányt, de az a céljuk, hogy a magyar ökölvívás elmozduljon egy pozitív irányba.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ