(Photo by Bradley Collyer/PA Images via Getty Images)

Hearn ajánlatot tesz Furynak, de nem hiszi, hogy elfogadja azt

A WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury továbbra is keresi a következő ellenfelét. Több potenciális célpont is kiesett már valamilyen okból kifolyólag.

Komoly tárgyalások folytak arról, hogy Fury a WBA, IBF, WBO, IBO bajnok Oleksandr Usykkal vívjon egy vitathatatlan összecsapást. A mérkőzés azonban meghiúsult, miután a két fél nem tudott megegyezni a szerződött visszavágó pénzügyi feltételeiről. Usyk most a tervek szerint augusztusban Daniel Dubois ellen fogja teljesíteni kötelező címvédését. Fury kezelői megkeresték a korábbi, bajnok Andy Ruizt, de azt állítják, hogy az ex-bajnok túlárazta magát, mivel 20 millió dolláros pénztárcát követelt. A következő bunyós a napirenden Zhilei Zhang volt. Ez a lehetőség kútba esett, amikor Joe Joyce úgy döntött, hogy bosszúhadjáratot folytat Zhang ellen, élve a szerződésben rögzített azonnali visszavágóhoz való jogával.

Ezután Fury kezelői megkeresték a korábbi kétszeres nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshuát egy szeptemberi, Wembley Stadionban rendezendő összecsapás érdekében. Joshuának más tervei vannak, egy esetleges augusztusi mérkőzéssel, amelyet a WBC korábbi királya, Deontay Wilder elleni régóta várt decemberi összecsapás követne.

Hearn, aki Joshuát promotálja, kész és hajlandó felajánlani Furynak egy másik lehetőséget – a veretlen kihívó Filip Hrgovicot, aki jelenleg az IBF kötelező kihívója.

„Tegyük fel, hogy matchmaker-t játszol Tyson Fury számára, és megnézed a ranglistát. Képzeld el, hogy AJ Dillian Whyte ellen bokszol, aztán Wilder, Usyk pedig Dubois ellen. Megmondom neked, ha akarja, megküzdhet Filip Hrgoviccsal” – mondta Hearn a Boxing Socialnak.

Hearn nem számít arra, hogy Fury elvállalja a meccset, mert Hrgovic ütőereje veszélyes.

„Tyson Fury okos, nem akar kockázatos mérkőzést. Hrgovic az IBF kötelező kihívója, de Tyson azt fogja mondani: „Nem bokszolok vele, senki sem hallott még Hrgovicról! De mindig lesz egy határvonal.”

Fury december óta nem lépett ringbe, amikor a trilógia mérkőzésen megverte és megállította Derek Chisorát.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ