Hearn: az a terv, hogy újjáépítsük Joshuát, hogy háromszoros bajnok legyen

2023 sok mindent tartogathat Anthony Joshua számára. A részletek még tárgyalás alatt van, de Eddie Hearn szerint a korábbi kétszeres egyesített nehézsúlyú bajnok várhatóan április elején térhet vissza a ringbe.

„Vissza akar térni, egy top 15-ös ellenfél ellen akar harcolni. Aztán nyáron jöhet Dillian Whyte, majd egy gigászi csata Deontay Wilderrel. A terv most az, hogy újjáépítsük őt, hogy háromszoros nehézsúlyú világbajnok legyen. Nagyon szép dolog bátornak lenni, hallgatni a Twitterre, kimenni és Deontay Wilderrel megküzdeni. De kell egy terv, egy okos terv” – árulta el Hearn a The DAZN Boxing Show podcastban.

Joshua az elmúlt három év mindegyikében csak egyszer bokszolt. 2020-ban Kubrat Pulev ellen győzedelmeskedett, majd 2021-ben Oleksandr Usyk megszerezte WBA/IBF/WBO nehézsúlyú címeket ellene. 2022-es egyetlen csatájában is vereségett szenvedett az Usyk elleni visszavágón. A visszavágón Joshua a neves edző, Robert Garcia segítségét vette igénybe.

„Három vagy négy ellenfél van a kalapban” – jegyezte meg Hearn, bár jelölteket nem árult el. „Készen áll az edzőtáborra, és valószínűleg ezen a héten el is kezdi azt. Őszintén szólva nem tudnék olyan ellenfelet adni Anthony Joshuának, akit visszautasítana. Minden a megfelelő edzőcsapat összeállításán múlik.”

https://www.instagram.com/p/CmceITdrgYi/?hl=hu

Az előttünk álló út során, Joshua nélkül tervezik a címmérkőzéseket. Usyk továbbra is tárgyalásban áll a WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Furyval, és remélik, hogy valamikor tavasszal megrendezik a vitathatatlan nehézsúlyú bajnoki címmérkőzést. Fennáll a lehetősége annak, hogy Usykot megfosztják egy vagy több címétől, mire Furyhoz kerül, vagy a győztesnek a kötelező címvédelmi kötelezettségek miatt el kell engednie egy övet. Usykot az IBF kötelezte arra, hogy megmérkőzzön az első számú kihívóval, Filip Hrgoviccsal – akinek társproducerei, a Matchroom Boxing és a Wasserman Boxing készek bírósághoz fordulni, hogy megőrizzék a horvát első számú kihívó jogait.

Amennyiben az IBF-öv megüresedne, Joshua abban a helyzetben lenne, hogy megküzdjön a címért. Ruiz a kettő közé ékelődik, de valószínűbb, hogy Wilderrel csap össze egy elrendelt WBC címegyesítő mérkőzésen.

„A lényeg az, hogy AJ idén háromszor küzdjön” – fogadkozott Hearn.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ