(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Hearn kételkedik Fury szavaiban, miközben már ment elvileg ajánlat

Eddie Hearn, a korábbi kétszeres nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua promótere kételkedik Tyson Fury ajánlatának komolyságában, aki kihívta egy decemberi mérkőzésre AJ-t.

Fury hétfőn hívta kis Joshuát, aki a múlt hónapban megosztott pontozással kikapott a WBO, IBF, IBO, IBO, WBA bajnok Oleksandr Usyk elleni visszavágón. Fury eredetileg Usykkal szeretett volna harcolni, de az ukrán bokszoló csak 2023 elején tervezi az újbóli visszatérést. Fury azóta nem harcolt, hogy áprilisban megvédte WBC nehézsúlyú világbajnoki címét.

A legutóbbi meccsét követően jelentette be visszavonulását. Majd hónapokkal később egy trilógia-mérkőzés jelentett be Derek Chisora ellen, de aztán ismét visszavonult, majd ezután a Usyk elleni győzelem után visszatért.

„Fury kiválóan ért ahhoz, hogy elhitesse a közönséggel az ostobaságokat. Igazából aggaszt, hogy az emberek mit hisznek el, ha megnézzük az elmúlt két-három hét történéseit, hihetetlenül bizarr. Személy szerint nem hiszem, hogy Fury komolyan gondolja ezt, de ha igen, akkor 100{0354ff6b965c3a8554b3be39bffd6bcc0d5d03fb117e183da0bfb0aa96532aba}, hogy leülünk és összehozzuk a meccset. Szeretném látni ezt a harcot, hiszen mindenki emiatt állít meg az utcán. Ez a párharc mindennél érdekesebb, és ezt akarja AJ is már régóta. Ne felejtsük el, hogy tavaly mi már aláírtuk a szerződést, mielőtt a döntőbíróság Tyson Fury számára kötelezte a Deontay Wilder elleni meccset. Az üzenet elég egyértelmű AJ részéről, nem akarunk belekeveredni egy oda-vissza üzengetésbe, mi akarjuk a meccset, részünkről mehet” – mondta Hearn a Talk Sportnak.

„Az Usyk elleni vereség után az volt a terv, hogy decemberben újra harcol AJ, majd márciusban ismét. Aktív szeretne lenni, ritmusba kerülni, majd megpróbálni ismét világbajnoki címért harcolni. De tudom, hogy ez a meccs, amit nagyon akar AJ, reméljük, komolyan gondolják. Tegnap este azt mondtam George Warrennek a Queensberryből, hogy küldje el nekünk a részleteket és az ajánlatot, én pedig elviszem AJ-nek, ő készen áll. Nem számítottunk erre a nagyszerű lehetőségre, hogy egy világbajnoki címért küzdjünk a bokszvilág egyik legnagyobb meccsén.”

Fury társproducere, Frank Warren szerint nagyon komolyan gondolják a Joshua elleni meccset. Úgy tervezik, hogy kedden elküldik Hearnnek az ajánlatot – Fury máris kijelentette, hogy 60-40 arányú felosztást kínál.

„Mi vagyunk azok, akik megkerestük, hogy AJ-nek egy nagyszerű lehetőséget adjunk, hogy újra a csúcsra jusson a világbajnok Tyson ellen. Elküldjük kedden az ajánlatot és meglátjuk megragadja-e a lehetőséget Joshua. A feltételek, amiket fel fogunk ajánlani, szerintem nagyon, nagyon tisztességesek. Tyson rendkívül tisztességes” – mondta Warren a Talk Sportnak.

Borítókép és fotók: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire a Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ