Holloway szerint a UFC 276 győztese, nem lesz a pehelysúly királya

Max Holloway senkinek sem engedi meg, hogy a szombati UFC 276 győztesét minden idők legnagyobb pehelysúlyának titulálják.

Jöhet a trilógia csata Holloway és Alexander Volkanovski között, ahol sokan arról kezdtek el vitatkozni, hogy a győztes vajon minden idők legjobb pehelysúlyú bajnoka lesz-e. Holloway azonban nagyon gyorsan lezárta ezeket a találgatásokat. Mindössze öt UFC-címgyőzelem fűződik a nevéhez, Volkanovskinak pedig négy. Véleménye szerint ez meg sem közelíti Aldo (31-7 MMA, 13-6 UFC) teljesítményét, aki közel öt évig volt bajnok.

„Egyáltalán nem lehet a győztes a legjobbnak nevezni. Sok rajongó hajtja ezt, de elfelejtjük Jose Aldót? Amíg az ő rekordjait meg nem döntjük, fölöslegesek ezek a hasonlítgatások. Örülök a győzelmeimnek, de a címvédések azok egy fokkal nagyobb teljesítményt igényelnek. Ez az igazi rekord. Nem vagyok nagyon lemaradva tőle, remélem sikerül beérnem. Aldo tehát jelenleg a GOAT. Nem ajándékba kapta az övet, biztos vagyok benne, hogy bármikor bárki ellen megküzdött volna a címért. Aldo egy ilyen fickó, kemény munkás, harcos” – mondta Holloway újságíróknak, köztük az MMA Junkie-nak.

Holloway ugyan nem ért egyet azzal sem, hogy a győztes Aldo mögé felzárkózik abbana bizonyos ranglistában, de azt nem vitatja, hogy számára és Volkanovski számára is egy fontos mérkőzés jön a karrierjük szempontjából. Eddigi két meccsük rendkívül izgalmasra sikeredett. Az elsőt Volkanovski simán nyerte a bírók döntése alapján, a második meccset is a bírók ítélték oda neki, de erre már sokan felkapták a fejüket, mondván, hogy ez nem igazságos.

„Ez egy örökös harc kettőnk között. Látjátok ti is a rangsort. Minden szempontból különleges harc a miénk. Őszintén az, hogy sokan a mi meccsünket tekintik a főmérkőzésnek szerintem sok mindent elárul a harcról.”

Borítókép és fotók: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ