Cannonier nem törődik Adesanya dumájával

Jared Cannonier jól emlékszik arra, amikor először találkozott Israel Adesanyával. 2018. november 3-a volt az az este, akkor győzött David Branchot ellen a UFC 230-as debütálás során. Adesanya is harcolt azon az estén és nyert Derek Brunson ellen, mindössze a negyedik UFC-mérkőzésén.

Cannonier ekkor már Adesanya rajongója volt, majd beszélt vele a Madison Square Garden kulisszái mögött.

„Bemutatkoztam neki, és gratuláltam a győzelméhez. Kicsit érdekes volt, tisztelettudóan bánt velem, csak úgy éreztem, hogy felmért engem. Még azt is mondta, hogy még találkozunk, amire azt válaszolta, hogy akkor harcoljunk egy jót. Majd reagált, hogy ő, igen. Igazából megerősítette, hogy még egyszer harcolni fogunk egymás ellen. Nagyon érdekes, hogy ma meg itt tartunk.”

Három és fél évvel később Cannonier tehát kihívja a bajnok, Adesanyát. Míg Adesanya az ötödik címvédésére készül, ez Cannonier karrierjének legnagyobb lehetősége, de igyekszik a helyén kezelni a dolgokat.

„Az érzelmeim nem különböznek sokban egy sima harctól. Nem helyezek túl nagy nyomást magamra. Nem mintha lazán venném a harcot, vagy ilyesmi, nagyon keményen dolgozom. A célom a győzelem és csak erre koncentrálok. Nem igazán foglalkozok azzal, hogy miket mond Adesanya. Csak a mérkőzés jár a fejemben. Sokan sokfélét mondanak, miért is figyelnék mindenkire? Ezekkel nem lennék előrébb, semmit sem segítenének. Ezek csak szavak, amik elszállnak. Nem fordítok fölösleges energiát az ilyen baromságokra.”

Cannonier nagyon jól tudja, hogy a legtöbb ember szemében esélytelenként számolnak vele Adesanya ellen, és ez egy hatalmas kihívás, mivel egy nagyon ügyes, technikás harcossal kell szembenéznie.

Borítókép és fotók: Carmen Mandato/Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ