Holyfield fülének leharapása nagyon is jövedelmező volt Tyson számára

Bár akkoriban talán nem tűnt annak, de kiderült, hogy Evander Holyfield fülének leharapása nagyon is jövedelmező volt Mike Tyson számára.

1997-ben Tyson és Holyfield találkozott egymással a hírhedt “harapós harc” néven elhíresült összecsapáson. A páros az előző évben már összecsapott, és Holyfield került ki győztesen és megnyerte a WBA nehézsúlyú világbajnoki címét. A visszavágó harmadik menetében Tyson beleharapott Holyfield fülébe, letépett egy darabot és a ringbe köpte, miközben Holyfield kínjában fel-alá ugrált. Hihetetlen módon Tyson két pont levonással folytathatta a küzdelmet, de miután Holyfield bal fülével is megpróbálta ugyanezt tenni, a mérkőzést lefújták, ami tömegverekedéshez vezetett a ringben.

Tysont akkoriban 3 millió dollárra büntették az incidens miatt, de a Piers Morgan Uncensored című TalkTV műsorában elárulta, hogy azóta ennél többet keresett azzal, hogy fotókat készített úgy, mintha a rajongók fülét harapdálná.

„Olvastam valahol, hogy 30 millió dollárt kerestél azzal, hogy úgy pózolsz a képeken, mintha embereket harapdálnál” – kérdezte Morgan Tysontól.

„Figyelj, nem tudom, hogy 30 millió dollár volt-e, de több, mint az a 3 millió dollár,a mire megbüntettek miatta. Ez tetszik az embereknek, minden korosztálynak, és én örülök, hogy megtehetem” – válaszolta Tyson.

A rajongókkal való közös fotózás nem az egyetlen módja annak, hogy Tyson pénzt csináljon az esetből, mivel “Mike Bites”-eket is árul, amelyek kis ehető kannabiszos édességek Holyfield megharapott fülének formájával.

Ami Tyson és Holyfield kapcsolatát illeti, most már jóban vannak, miután “Iron Mike” bocsánatot kért. A páros még egy tévéreklámban is feltűnt, amiben az incidenst kifigurázzák: Tyson megjelenik Holyfield házánál, és azt mondja: „Sajnálom Evander.” Majd egy dobozt tart a kezébe, és így folytatja: “Ez a füled… formaldehidben tartottam”. Holyfield ezután megköszöni Tysonnak az ajándékot, majd megölelik egymást.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ