UFC Fight Night: Yan vs Dvalishvili
LAS VEGAS, NEVADA - MARCH 11: Merab Dvalishvili of Georgia reacts after the conclusion of his bantamweight fight against Petr Yan of Russia during the UFC Fight Night event at The Theater at Virgin Hotels Las Vegas on March 11, 2023 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images)

Miért döntött úgy Merab Dvalishvili, hogy többé nem “hajszolja a befejezést” a harcok során?

Merab Dvalishvili már UFC-s karrierje elején változtatott a harcmodorán. “A gép” 10 mérkőzéses győzelmi sorozatban van.

Legutóbb a UFC 298-on a korábbi kétszeres bajnok Henry Cejudót múlta felül. Dvalishvili lenyűgöző sorozata ellenére 10 győzelméből kilencet pontozással aratott.

Dvalishvili szerint azonban ez szándékos. Miután 2018 áprilisában, második octagoni szereplésén kikapott Ricky Simontól, Dvalishvili úgy döntött, hogy minimalizálja a kockázatot és az irányításra koncentrál. Azóta nem veszített.

„A második meccsemen egy nagyon kemény fickóval, Ricky Simonnal küzdöttem. Minden jó volt, megpróbáltam idő előtt befejezni, mentem, mentem és csak mentem előre, ütöttem. Mindennel próbálkoztam, semmi sem működött, de nyerésre álltam. Már csak egy perc volt hátra, amikor megütöttem, és úgy döntöttem, hogy na most végzek vele. És amikor földre akartam vinni, felemeltem majd a fejemet a padlóhoz vágtam. Kiütöttem magam, és ekkor megragadta a nyakamat, és megpróbált felülről fojtogatni. Nem adtam meg magam. Nem vesztettem el az eszméletemet. Küzdöttem, de a bíró másképp döntött, TKO-val odaadták az ellenfelemnek a győzelmet. Ezután azt mondtam, hogy tudod mit? Jól fogom érezni magam, megverem az ellenfeleimet, de nem üldözöm mindenáron a befejezést, nem fogok kockáztatni. Ezután sokkal okosabb bunyós lettem. Azelőtt vad voltam. De most már játszom az ellenfeleimmel” – mondta Dvalishvili a “Bradley Martyn’s Raw Talk” című műsorban.

Dvalishvili várhatóan a UFC harmatsúlyú bajnok Sean O’Malley következő kihívója lesz, de egyelőre még nem jelentettek be időpontot az összecsapásukra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ