Jake Paul és befektetői UFC-részvényeket vásárolnak

2022 elején Jake Paul és Dana White heves szóváltásba keveredett a közösségi médiában, és Paul felajánlotta, hogy visszavonul a  boksztól és átmegy a UFC-be, ha White megemeli a harcosok fizetését és hosszú távú egészségügyi biztosítást biztosít nekik. White nem vette be a csalit.

Kedd reggel Paul bejelentette a Twitterén, hogy befektetett az Endeavourba, az UFC anyavállalatába, azzal a szándékkal, hogy belülről hajtsa végre a változást, amelyért nyilvánosan kampányolt.

„EDR (UFC) részvényekbe fektettem be partneremmel, Geoffrey Woo-val. Úgy gondoljuk, hogy az EDR növelheti a hosszú távú gazdasági értéket a UFC-harcosok fizetésének emelésével és egészségügyi ellátással” – jelentette be Paul.

2016-ban az Endeavour, majd a WME-IMG 4 milliárd dollárért megvásárolta az UFC-t . Tőzsdén jegyzett társaságként Paul és üzlettársai szabadon befektethetnek az UFC anyavállalatába, amely hozzáférést biztosít számukra a részvényesi gyűlésekhez, és hangot ad nekik a vállalat és leányvállalatai jövőjének alakításában. Paul partnere, Geoffrey Woo ezután részletesen kifejtette, hogyan tervezik megvalósítani azokat a változtatásokat, amelyek mellett Paul kiállt, és azt mondta, remélik, hogy tulajdonosi részesedésükkel meggyőzhetik részvényestársaikat és a vezetőséget, hogy helyesen cselekedjenek.

Jake Paul, partnereink és én örömmel jelentjük be legújabb (Anti Fund Investment Fund) befektetésünket – az Endeavour-t (NYSE: EDR), az Ultimate Fighting Championship anyavállalatát – és az üzlettel kapcsolatos céljainkat, mint hatásbefektetők és kockázati tőkebefektetők. Társam, Jake, élen járt a küzdősport üzletének megváltoztatásában azzal, hogy nem csak beszél róla, hanem cselekszik is. Fontos számára a harcosok fizetése, az egészségügyi biztosításuk és a női sportágak védelme. Megetettük az első lépést az iparág forradalmasításáról szóló elképzelésünk felé.

Dana White denies Jake Paul is a "thorn in his side" amid row with YouTube  star - Mirror Online

A UFC-t egyre több kritika érte a sportolóinak – a biznisz szívének – kizsákmányolása miatt. A sportolóknak és a tulajdonosoknak és a ligáknak járó bevételek aránya jóval az iparági standard alatt van. Jake a jövő archetípusa, ahol az egyén túllép a gépezeten. Ez minden szektorban megtörténik – a média, a szórakoztatás és a technológiai induló vállalkozások, ahol a dinamikus, innovatív egyének és alkotók lábujjhegyen alkudnak a tulajdonosokkal, az intézményekkel. Úgy gondoljuk, hogy ennek az elkerülhetetlen forradalomnak a felgyorsításának legjobb módja, ha a UFC-n belülről társtulajdonosként és befolyásoló befektetőként vezetjük. Befektetési részesedésünket arra fogjuk használni, hogy a meggyőzzünk mindenkit a helyes irányról.

Egyelőre nem világos, hogy Paul mennyit fektetett be ebbe a vállalkozásba, vagy mennyi lesz a siker valószínűsége a harcosok fizetésének emelésében és az UFC-harcosok egészségügyi ellátásában. De ez egy újabb támadás Dana White felé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ