(Photo by Carmen Mandato/Zuffa LLC)

Jan Blachowicz kiesett, műteni kell: jöhet Prochazka?

Jan Blachowicz ahelyett, hogy a UFC 297-en harcolna, úgy döntött, hogy az lesz a legjobb, ha kés alá fekszik.

Miután ellenfele, Aleksandar Rakic csütörtökön nyilvánosságra hozta, hogy a január 20-ra tervezett mérkőzésük elmarad, Blachowicz nyilatkozatot adott ki a közösségi médiában.

“Dühét és szomorúságát” fejezte ki a helyzet miatt. A visszalépés oka Blachowicz szerint egy vállsérülés, amit megpróbált átvészelni, de nem sikerült.

„Nem így kellett volna történnie” – írta Blachowicz egy Instagram-posztban. “Nehéz kifejezni, hogy mit érzek, mert ez a düh és a szomorúság keveréke. Sérülés miatt visszalépni egy mérkőzéstől az egyik legnehezebb döntés, amit egy bunyós meghozhat. Néha azonban nincs más lehetőség, különösen akkor, ha a TOP 5-ben versenyzel, és a lehető legmagasabb szintű show-t akarod nyújtani. Ahelyett, hogy a legjobb formámért edzenék, minden alkalommal fájdalommal küzdök. Mindent megtettem, amit tudtam, de a vállaim műtétre szorulnak. Ebben az állapotban felelőtlenség és butaság lenne folytatni a felkészülést és belépni a ketrecbe.”

Blachowicz nem árult el konkrét tervet a visszatérése kapcsán. Nem világos, hogy Rakic marad-e a kártyán egy új ellenféllel szemben. A korábbi bajnok Jiri Prochazka azonban csütörtökön felajánlotta szolgálatait az X-en (korábban Twitter), válaszul arra, hogy Rakic kihívta őt – de van egy időbeli kikötés.

„Benne vagyok, de legkorábban február/márciusban harcolhatok a ketrecben” – írta Prochazka.

Prochazka legutóbb novemberben küzdött, amikor a UFC 295-ön a megüresedett félnehézsúlyú bajnoki övért ment a harc és kikapott TKO-val Alex Pereira ellen. A Blachowicz és Rakic közötti mérkőzés visszavágó lett volna. Ők ketten 2022 májusában küzdöttek meg egymással. Az a mérkőzés sérülés miatt harmadik menetes TKO-val ért véget, amikor Rakicnak kiment a térde. A 40 éves Blachowicz 0-1-1-re áll azóta a találkozó óta. Rakic azóta pedig nem harcolt.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ