Jiri Prochazka a nyári visszatérést tűzte ki célul: sokkal jobban megy, mint ahogy azt mindenki várta

Jiri Prochazka jön, hogy visszaszerezze a félnehézsúlyú bajnoki címét. Jamahal Hill a UFC 283-on a korábbi bajnok Glover Teixeira elleni domináns győzelmével megszerezte a megüresedett félnehézsúlyú bajnoki címet.

Nem sokkal a mérkőzés után Prochazka, aki novemberben vállsérülést szenvedve leadta az övet, figyelmeztetést küldött az új bajnoknak: „Gratulálok. Jövök én is”. És úgy tűnik, Prochazka hamarabb jön, mint azt a legtöbben várták.

A The MMA Hour című műsorban Prochazka elárulta, hogy vállának felépülése jobban halad a vártnál, és reméli, hogy nyáron visszatérhet.

„Minden remekül halad. Jövő héten Las Vegasba utazom, hogy folytassam a rehabilitációt és az összes ilyen folyamatot, hogy a lehető leggyorsabban visszatérhessek. Nem akarok sietni a vállam miatt, de sokkal jobban halad, mint ahogy azt mindenki várta, aminek nagyon örülök. Azt hiszem, júliusban vagy augusztusban visszatérhetek. Hat vagy hét hónap, valami ilyesmi. Mert nem akarok hirtelen beleugrani a dolgokba, csak azért, hogy harcolhassak. Biztos akarok lenni abban, hogy a testem 200 százalékon működik, és szerintem ez idén nyáron megtörténhet. Csak hadd dolgozzak ezen, és a lehető leghamarabb vissza fogok térni.”

Prochazka gyors visszatérési vágyának része a bajnoki cím visszaszerzése mellett az is, hogy Hillel szeretne szembenézni.

„Kicsit meglepett Glover Teixeira teljesítménye, az energiája és a sebessége. Annyira lassú volt. Csodálatos munka volt Jamahaltól, mindent jól csinált. Szóval gratulálok neki, és nagyon várom őt, hogy harcoljunk. Úgy gondoltam, hogy Teixeira az esélyesebb a győzelemre, különösen Rióban, a hazai közönség előtt. Összességében tehát megleptek a történések. De ez egy jó dolog a félnehézsúly számára. Örülök ennek az eredménynek, mert Jamahal Hill egy fiatal srác, veszélyes, és szeretem, ha valaki kihívás elé állít. Alig várom, hogy elkezdhessem az edzéseket.”

Prochazka visszatérésének időzítése érdekes kérdést vet fel Hill és a UFC számára: Mi következik ezután?

Dana White, a UFC elnöke azt mondta, hogy Prochazka lehetőséget kap a cím megszerzésére, amint egészséges lesz, de nem világos, hogy a promóció úgy dönt-e, hogy megvárja Hill első címvédését, vagy előbb egy másik félnehézsúlyúnak ad lehetőséget. Prochazka az előbbit részesítené előnyben, de ha az utóbbira kerül sor, úgy véli, Anthony Smith érdemelné meg a következő esélyt.

„Nem tudom, hogy Jamahal Hill akar-e várni rám nyárig. Ez lenne a legjobb, mert élesítem a fegyvereimet neki. Ha valamikor a közeljövőben akar bunyózni, az számomra nem számít. Ahogy mondtam, szeretném látni, hogy a félnehézsúlyú divízió mozog, mert vannak jó srácok, és Jamahal Hill győzelmét nagyszerű lépésnek tartom. Úgy gondolom, de ez csak az én véleményem, hogy lett volna egy meccse Anthony Smith ellen, szóval, ha oda kerül a sor, ő jöhetne. Megérdemelné, de ez csak az én véleményem.”

De függetlenül attól, hogy végül ki lesz a bajnok, amikor végre lehetősége lesz megküzdeni a címért, Prochazka úgy véli, a végeredmény ugyanaz lesz, mert bár az öv nincs nála, még mindig ő a világ legjobbja.

„Nem akarok magamról beszélni, mert arra akarok koncentrálni, hogy egészséges legyek, és készen álljak a harcra. Papíron jelenleg Jamahal a bajnok. Papíron. De még mindig itt vagyok, és dolgozom azon, hogy papíron újra én legyek a legjobb. De normális esetben a világ legjobb félnehézsúlyújának tartom magam. Ez az én véleményem.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ