Joe Joyce “ideális esetben” a Fury elleni címmeccset részesíti előnyben Usykkal szemben

Joe Joyce sokkal csábítóbbnak tartja Tyson Furyt ellenfélként a címekért, mint Oleksandr Usykot. A 37 éves londoni nehézsúlyú kihívó elmondta, ha választhatna magának világbajnoki ellenfelet, akkor szívesebben nézne szembe honfitársával, a manchesteri születésű, WBC nehézsúlyú címvédő Furyval, mint Usykkal, a WBO, IBO, WBA, IBF egyesített ukrán bajnokkal.

Fury és Usyk márciusban szeretne megmérkőzni egymással a vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címért, amire valószínűleg a Közel-Keleten kerül sor. Joyce, aki áprilisban a kínai Zhilei Zhang ellen lép szorítóba, a ranglistán az első számú kihívója Usyk WBO-övének.

De ha Fury végül legyőzi Usykot, és ezzel ő lesz a divízió vitathatatlan bajnoka, Joyce-nak nincs kétsége afelől, hogy ezt a mérkőzést szeretné. Fury-t és Joyce-t egyébként ugyanaz a cég, a Queensberry promotálja.

„Attól függ, hogy ki nyer a Usyk-Fury mérkőzésen. Nyilvánvalóan, ha Fury nyer — valószínűleg ő fog, és nem írom le Usykot, mert ő egy kemény, képzett bunyós, aki okozhat némi problémát Furynak, akkor vele akarok harcolni. De igen, ideális esetben Fury ellen szeretnék legközelebb bokszolni, különösen, ha nyer. Az egy vitathatatlan meccs lenne” – mondta Joyce az iD Boxingnak.

Joyce-nak és Usyknak, a képzett balkezesnek, még amatőr korukból van közös múltjuk. Usyk 2013-ban, a World Series of Boxing versenyen simán kiütötte Joyce-t.

„Usyk nem izgul miattam, de tudom, hogy ő sem akar megküzdeni velem. Egy tank vagyok a ringben. Csak meg kell néznünk, mi történik a nehézsúlyban. Áprilisban nyerni megyek a ringbe, hogy a nyáron egy nagyobb meccset kaphassak.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ