Joshua megegyezett új ellenfelével

Anthony Joshua megegyezett, hogy április 1-jén az O2 Arénában az amerikai Jermaine Franklin ellen lép szorítóba, a Sportsmail exkluzív információi szerint.

Joshua azóta nem lépett ringbe, hogy 2022 augusztusában másodszor is vereséget szenvedett Oleksandr Usyk ellen – miután 2021 szeptemberében elvesztette WBA, WBO és IBF öveit az ukrán ellen.

Joshua azonban Franklinnel – aki Tyson Fury mellett edzett a 2022 novemberében a Dillian Whyte ellen megrendezésre kerülő összecsapására készülve – egy kötelezően megnyerendő mérkőzésen fog részt venni, mivel vissza szeretne kapaszkodni a nehézsúlyú divízió csúcsára. Joshua és Franklin megállapodott a mérkőzés pénzügyi részleteiről, és még hétfőn délután aláírják a végső papírokat. A két nehézsúlyú bokszoló mérkőzésére április 1-jén kerül sor Londonban, az O2 Arénában.

Joshua szeretné megerősíteni dominanciáját a nehézsúlyban, míg Franklin a Whyte elleni 2022. novemberi vereségéből szeretne visszatérni. Úgy tűnt, hogy Joshua decemberben megmérkőzik Furyval, de a két brit bokszoló közötti tárgyalások meghiúsultak, miután a Cigánykirály frusztrált lett amiatt, hogy AJ csapatának milyen sokáig tartott a szerződés aláírása. AJ csalódottan vette tudomásul, hogy az üzlet meghiúsult, mivel már megállapodtak a mérkőzés pénzügyi feltételeiről, 60/40 arányban osztva meg a pénztárcát a WBC bajnok javára. A páros a cardiffi Principality Stadiont is megnevezte a kiválasztott helyszínként, és megegyeztek a televíziós jogokról is – amelyek állítólag akadályt jelentettek.

AJ-t ezután a veretlen ausztrál nehézsúlyú Demsey McKean-nel hozták kapcsolatba, mivel a balkezes bunyós azt követően hívta ki, hogy tavaly októberben megnyerte az IBF interkontinentális nehézsúlyú övet. A Sportsmail azonban megerősíti, hogy Joshua megállapodott, hogy helyette április 1-jén az O2 Arénában Franklin ellen küzdjön meg.

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20 000 Ft értékű bónusz! (x)
Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ