Ngannou megvédte címét, míg Figueiredo újra bajnok!

Vasárnap hajnalban megérkezett a UFC 270, ahol a főmérkőzés Ngannou vs. Gane összecsapás volt, ahol eldőlt a nehézsúly bajnoki öv sorsa. Az előmeccsen a legkisebb súlycsoport két jelenlegi legjobbja csapott össze egy trilógia harc keretein belül, Brandon Moreno (bajnok) és kihívója, Deiveson Figueiredo. Az első meccsük döntetlen lett, majd másodjára Moreno győzedelmeskedett.

Lehet, hogy egy kép erről: 22 ember, belső tér és , szöveg, amely így szól: „UFC 270 NGANNOUGANE GANE WORLD EAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP MAIN CARD MORENO FIGUEIREDO WORLD FLYWEIGHT HAMPIONSHIP PEREIRA PEREIRASFIALHO WELTERWEIGHT BOUT STAMANNNURMAGOMEDOV STAMANN BANTAMWEIGHT BOUT MORALES WELTERWEIGHT BOUT PRELIMS BARCEL SHEY BANTAMWEIGHT BOUT RODRIGUEZ WELTERWEIGHT BOUT GRAVELY OLIVEIRA BANTAMWEIGHT BOUT FREVOLAVALDE LIGHTWEIGHT BOUT JUAREZ DEMOPOULOS STRAWWEIGHT BOUT HANSEN JASUDAVICIUS FLYWEIGHT BOUT JAN 22 SAT”

A főmérkőzés főszereplői megérkeztek.

Mike Tyson nem tagadja, kinek szorít.

https://www.facebook.com/705638126223139/photos/a.705739196213032/4733668890086689/

Az első mérkőzés Michael Morales vs Trevin Giles között zajlott, ami gyorsan véget is ért. A győztes Morales!

Micsoda győzelem! Cody Stamann nagyon szabadon hagyta a nyakát, amit Said Nurmagomedov ki is használt. Már az első menetben véget ért a párharcuk, egy pazar fojtásnak köszönhetően.

A Michel Pereira vs Andre Fialho igazán érdekes párharcot hozott. A látványosan küzdő Pereirát nagyon jól kontrollálta Fialho, akinek ökölcsapásai már az első menetben felsértették a brazil arcát. A második menetben megjött az önbizalma Michelnek. Utcahosszal nyerte a második menetet a brazil Pereira. Látszólag a portugál Fialho megtört.

A harmadik menetben is inkább Pereira dominált, de nem szabad elfelejteni, hogy Fialho beugróként kapott ezen a meccsen szerepet, és így is remekült megállta a helyét. A bírók egyhangú pontozással a brazilnak ítélték a győzelmet.

Mindeközben Moreno már készen áll.

Marvel Kapitány a házban!!

Még el sem kezdődött a mérkőzés, a közönség már letette a voksát Brandon Moreno mellett, akit elképesztő mennyire szeretnek, míg Deiveson Figueiredo bemutatását füttyszó kísérte. Az első menet igen szorosra sikeresedett, igazi sakkjátszma volt.

A második menet is szoros küzdelmet hozott, míg a harmadikban inkább Moreno kapcsolt rá. A menet végén azonban Figueiredo keütötte a mexikóit, majd jött a szünet.

A negyedik menetben Figueiredo mintha anagy ütésre várt volna, Moreno pedig ezt kihasználva próbálta hozni a menetet. Jött az utolsó menet. A mexikói egy nagyszerű dobással levitte a brazilt a földre, aki viszonylag gyorsan kiszabadult. Majd jött egy nagy villanás a braziltól, amivel földre ültette ellenfelét, de a bajnok nem hagyta magát, egyből támadt is vissza. Majd egy parázs vég lett, őrült pofozkodással.

A mérkőzést egyhangú pontozással Deiveson Figueiredo nyerte! Megint a brazil a világbajnok! Döntetlenre állnak, ebből egy negydik egymás elleni meccs lesz…

Figueiredo nem viccel, nyitott egy negyedik mérkőzésre is, sőt, akár Mexikóban is hajlandó összecsapni Morenóval.

Image

Jöjjön, aminek jönnie kell! A főmeccs!

Francis Ngannou (Heavyweight Champion) vs Ciryl Gane (Interim Heavy Weight Champion)

Az első két menetben inkább Gane akarata érvényesült. A francia épp annyit mozog és üt, amennyit kell, míg Ngannou csak keresi, hogy mivel tudná megfogni ellenfelét. A harmadik menetben Ngannou háromszor is földre vitte Gane-t, bár nem sokat tudott kihozni a helyzetből.

Ngannou a negyedik menetben is a földrevitelekkel próbálkozott, és volt sikerélménye is ezekben. Gane kicsit nem értette a helyzetet. Jött az utolsó menet. Ekkor Gane ment lábra és vitte le Ngannout a földre, aki fordított a helyzeten. A francia egy lábfeszítéssel próbálkozott, amiből szintén kiszabadult Ngannou.

Valószínűleg nem ilyen meccsre számítottak a rajongók a nehézsúly legjobbjaitól, de ez is egy érdekes párharc volt. Ngannou mintha megtalálta volna Gane ellen az ellenszert, de ekkor döntöttek a bírók. Egyhangú pontozással továbbra is Ngannou a világbajnok, aki megvédi az övéd földharccal Gane ellen.

„Tudtam, hogy kemény mérkőzés lesz. Meglepődtem, hogy kihúzta a mérkőzés végéig, de nyugodt maradtam és nem üldöztem őt, ehhez tartottam magam. Nagyon kemény tíz hónap áll mögöttem, három héttel ezelőtt megsérült a térdszalagom, de nem tudtam megtennie azt, hogy lemondjam a meccset. Emlékeztetni akartam mindenkit, hogy én vagyok a bajnok. Fejlődik a csapat, ezáltal fejlődök én is. Nehéz volt ez az egész mentálisan is, de éreztem mindenki szeretetét és támogatását. Eddig is akartam bokszolni, és a karrierem előtt ki is akarom próbálni magam benne.” – mondta Ngannou.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ