Kertész Máté: várom, hogy ismét megmutassam a világnak, mit tudok!

Jön a Tipsport Gamechanger következő párharca. Kertész Máté és John Hathaway márciusban Ostravában csap össze egymással egy egymillió eurós piramisharcban. Előbbi 13-4-es, utóbbi 18-2-es profi mérleggel rendelkezik.

Hathaway 2009 és 2014 között a világ leghíresebb MMA ligájában, a UFC-ben szerepelt. Ott összesen kilenc mérkőzést vívott, ezek közül hétből győztesként távozott. De jött egy kegyetlen csapás. Súlyos vastagbélproblémák, az úgynevezett fekélyes vastagbélgyulladás nyolc hosszú évre tette őt harcképtelenné. De soha nem veszítette el a harci kedvét.

Most sportkarrierjének következő történetét írja. Márciusban egy olyan magyar bunyóssal fog megmérkőzni, aki az egyik legjobb fizikummal rendelkezik a ketrecben. David Kozma is tudja ezt. Kertész Máté 2018 óta küzd az Oktagonban. Ez idő alatt tizenkét meccset vívott, és győzelmet aratott Pukac, Wittner és Uskrt felett, valamint kétszer legyőzte a kemény Jungwirthot is. Soha nem riadt vissza az ökölharctól, 13 győzelméből 5 KO, azonban a földön sem kell őt félteni. „A hidegvérű” magyar bunyós még soha nem kapott ki KO vagy Submission által. Hogyan fog ez a fáradhatatlan gép március 4-én az Oktagon 40-en szerepelni?

– Közeledik a mérkőzésed, március 4-én John Hathaway lesz az ellenfeled. Hogy telik a felkészülés?

„Igen. Szombaton lépek ketrecbe, egy kemény felkészülés van mögöttem és már várom, hogy ismét megmutassam a világnak, mit tudok.”

– Mi a véleményed a Tipsport Gamechanger bajnokságról? Izgalmasnak gondolod ezt a felállást?

„Ez egy nagyon jó lehetőség, gyorsan lehet viszonylag nagy pénzt keresni. Ezeket az esélyeket meg kell ragadni az életben. Nyilván minden harcos ezért van itt velem.”

– Hathaway 2009 és 2014 között a világ leghíresebb MMA ligájában, a UFC-ben szerepelt. Mi a véleményed róla? Mire figyeltek oda vele szemben?

„Valóban rutinos már, de ugyan ez a gyengéje is. Hossszú kihagyások után már nem ugyanolyan egy harcos.”

– Az Oktagon egyik legkeményebb harcosa vagy, még soha nem kaptál ki KO vagy Submission által. Mi a titkod?

„Akarni kell, bele kell tenni a munkát, hinni kell és akkor minden veled van.”

– Legutóbb az RFA hazai gáláján láthattunk, mint kisérő, hogy tetszett az esemény?

„Nagyon örültem neki hogy itthon is elindult az, hogy végre teltházas egy gála. Jó lenne ezt a vonalat tartani és nekünk sportolóknak maradandót alkotni és haza hozni hasonló színvonalas eseményeket.”

Szeretnénk adni egy tippet az Oktagon szervezőinek, Kertész Máté főmérkőzést is szívesen látnánk Magyarországon! Hogy tetszene?

„Benne lennék! És azt kell, hogy mondjam, szerintem lesz rá lehetőség!”

– Végezetül mit üzennél a rajongóknak?

„Azt üzenném a rajongóknak , hogy legyenek velem végig idén ebben a versenyben és a szponzoroknak, hogy van még hely a csapatomban a BSK crossfight, Tüzestál étterem és az ECOLINE Slovakia s.r.o. mellett!!!”

Borítókép: Oktagon

Kategóriák
InterjúkOktagon

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ