(Photo by Mark Robison/Top Rank Inc via Getty Images)

„Folyamatban vannak a tárgyalások egy Beterbiev-Bivol mérkőzésről júniusban”

Artur Beterbievnek a jelek szerint nincsenek fenntartásai, hogy egy hónapos böjt után is részt vegyen karrierje legnagyobb mérkőzésén.

A hét elején a BoxingScene.com arról számolt be, hogy Beterbiev, a WBC, WBO, IBF félnehézsúlyú orosz bajnok jelenleg tárgyalásokat folytat honfitársával, a WBA címvédőjével, Dmitry Bivollal a nyáron, valószínűleg júniusban Abu Dhabiban megrendezésre kerülő vitathatatlan bajnoki címért.

A hírt némileg kellemes meglepetésként fogadták, mivel úgy tűnt, hogy egy Beterbiev-Bivol mérkőzés egyszerűen nem szerepel a 2023-as tervek között az üzletpolitika miatt; Beterbievet a Top Rank promotálja, amely cég kizárólag az ESPN-en mutatja be bunyósait, míg Bivolt a Matchroom kezeli, amely hasonló tartalomkibocsátási megállapodást kötött a DAZN-nel.

A BoxingScene.com-nak adott interjúban Eddie Hearn, a Matchroom vezetője elmondta Declan Taylornak, hogy a mérkőzés egyik lehetséges akadálya az időzítéssel kapcsolatos, különösen ami Beterbievet illeti. A 38 éves Beterbiev, aki hívő muszlim, a ramadán szünetről érkezne, amely március 22-től április 21-ig tart. Hearn mintha azt sugallta volna, hogy Beterbievnek muszáj lenne a „Ramadán után” egyből bokszolnia, ha azt akarja, hogy legközelebb a vitathatatlan meccs következzen. A 32 éves Bivolnak 2023-ra tele van a naptárja: ősszel valószínűleg Canelo Alvarezzel fog összecsapni.

De Beterbiev belső körének egyik tagja, Anthony Rudman, Beterbiev jogi tanácsadója szerint a júniusi időpont egyszerűen nem probléma számukra. Rudman rámutatott arra, hogy Beterbiev tavaly júniusban bokszolt, amikor három övet egyesített Joe Smith Jr. ellen a New York-i Madison Square Gardenben.

„Amit Eddie Hearn mondott, az igaz. Folyamatban vannak a tárgyalások egy Beterbiev-Bivol mérkőzésről júniusban Abu Dhabiban. Artur kívánsága az, hogy legközelebb Bivol ellen bokszoljon, és azt hiszem, elég világosan fogalmazott ezzel kapcsolatban az Anthony Yarde elleni legutóbbi meccse után, Készen áll arra, hogy júniusban, a Ramadan ellenére is megküzdjön Bivollal. Láttam néhány cikket, amelyek szerint június közvetlenül a Ramadán után van, és ez a meccs nem jöhet létre. Azt tudom mondani, hogy Artur hajlandó és képes júniusban bokszolni. Valójában június közepén vagy végén bokszolt Smith ellen is. A június tehát nem jelent problémát. De a tárgyalások ebben a szakaszban tényleg a promóterek, a Top Rank és a Matchroom között zajlanak, és folyamatban vannak” – mondta Rudman a BoxingScene.com-nak.

Rudman elmondta, hogy szerinte Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek fővárosa megfelelő helyszín lenne a mérkőzésre Beterbiev iszlám öröksége miatt. Bivol ott vívta utolsó mérkőzését novemberben, egy domináns pontozásos győzelmet aratott Gilberto Ramirez felett.

Beterbiev, aki Montrealban lakik, hozzászokott az utazáshoz. Mindhárom bajnoki címét idegen földön nyerte. Beterbiev legutóbbi, Yarde elleni mérkőzésére januárban, Yarde londoni otthonában került sor.

„Szerintem Abu Dhabi jó helyszín lenne a mérkőzésre. Artur muszlim, úgy gondolom, hogy sok rajongó szurkolna Arturnak, ha a mérkőzés Abu Dhabiban történne. Artur szeretné, ha ez a mérkőzés megtörténne. A célja mindig is az volt, hogy egyesítse az összes címét. Amikor Joe Smith ellen bokszolt, az azzal a feltétellel történt, hogy a kötelező kihívójával, Yarde-dal bokszol legközelebb, amit Artur januárban meg is tett… most, hogy ez már kikerült az útból, Artur az összes címet egyesíteni akarja Bivol ellen.”

Arra a kérdésre, hogy a tárgyalások legnagyobb akadálya a mérkőzés közvetítőse, Rudman nem kívánt nyilatkozni.

„Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon fontos aspektusa a tárgyalásoknak, nyilvánvalóan, és ez tényleg olyasmi, amiben a Top Rank és a Matchroom meg tud állapodni. Nem szeretnék többet ehhez hozzáfűzni, mert ez tényleg csak rájuk tartozik.”

Borítókép: Getty Images

Kategóriák
Ökölvívás

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ