(Photo by Carmen Mandato/Getty Images)

Khabib Nurmagomedov bevallotta, szívesen harcolt volna még három emberrel

A korábbi vitathatatlan UFC könnyűsúlyú bajnok, Khabib Nurmagomedov elismerte, hogy három olyan ellenfél jut eszébe, akivel szívesen megküzdött volna a promócióban töltött ideje alatt.

Khabib, aki korábban a UFC zászlaja alatt vitathatatlanul könnyűsúlyú bajnok volt, 2020 októberében Abu Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségekben befejezte profi vegyes harcművészeti karrierjét – azon a mérkőzésen Justin Gaethje-t győzte le.

Az azóta eltelt időben Khabibot rengeteg potenciális harccal hozták kapcsolatba, hogy visszatérjen, azonban ragaszkodik ahhoz, hogy nem fog újra harcolni az Octagonban, miután megígérte az édesanyjának, hogy soha nem fog küzdeni edzője és apja, Abdulmanap Nurmagomedov elvesztését követően.

Elismerte, hogy van három ellenfél, akivel szívesen megküzdött volna, mielőtt befejezte profi karrierjét.

„Természetesen Tony Ferguson ellen szívesen harcoltam volna. De ez soha nem történt meg. Ki van még a fejemben? Van pár harcos, de GSP-t (Georges St-Pierre) mondanám, nagyon tisztelem ezt a fickót. Az ő bunyóin nőttem fel. Amikor 2007-ben UFC-bajnok lett, én (még nem kezdtem) el a profi karrieremet. Amatőr bunyós voltam, és sok meccsét néztem az apámmal. GSP olyan volt számomra, mint egy példakép az MMA-ban” – mondta Khabib Nurmagomedov a Class A Eventsnek adott interjújában.

Ami Khabib harmadik ellenfélválasztását illeti, a korábbi UFC és WEC könnyűsúlyú bajnokot, Anthony Pettist választotta.

„Azt hiszem, 2014-15-ben volt UFC-bajnok Anthony Pettis. Akkoriban nagyon-nagyon szerettem volna megküzdeni ezzel a fickóval, de aztán elvesztette a címét Rafael dos Anjos ellen. Ezután a karrierje lefelé ment – soha nem tért vissza. Anthony Pettis, Tony Ferguson és a kanadai szupersztár GSP tehát a három nevem.”

Borítókép: Getty Images

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)
Kategóriák
UFC

Szólj hozzá!

*

*

KAPCSOLÓDÓ